Prijava

Vaša prijava

Policija će iduća dva dana posebno nadzirati motocikliste i bicikliste

[]

Službenici policijske postaje Velika Gorica će 25. i 26. (srijeda i četvrtak) od 10 do 18 sati provoditi preventivno – represivnu akciju “Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala“, na području policijske postaje Velika Gorica.

Objašnjavaju i gdje će se provoditi akcija: “Akcija će se provesti na gradskom području Velike Gorice gdje je po statističkim podacima najviše došlo do stradavanja vozača mopeda, motocikala i bicikala. Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi. Biciklisti, mopedisti i motociklisti su najranjivija skupina sudionika u prometu.“, navode iz policije.

S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom planiranja i provođenja zadaća potrebno je posebnu pozornost posvetiti prekršajima koje čine vozači bicikala, što se odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja.

Objava Policija će iduća dva dana posebno nadzirati motocikliste i bicikliste pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.