Prijava

Vaša prijava

AGLOMERACIJA: Radovi se završavaju i prije roka, nema bojazni za Pročistač

[]

Projekt Aglomeracije koji se odvija u Velikoj Gorici i okolnim mjestima u punom je jeku. Gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je danas bio u obilasku terena u Selnici Ščitarjevskoj i Velikoj Gorici te zbog radova i dalje moli građane za razumijevanje i strpljenje. Kako navodi, na nekim lokacijama su radovi završili i prije roka: “Grad će se potruditi da sve prometnice budu sanirane. Krajnji rok je 1.1.2023. godine, no kao što ste vidjeli, u nekim naseljima projekt prolazi bez problema. Pozivam sve na strpljenje.

Radovi će biti završeni u predviđenom roku

Direktor VG Vodoopskrbe, Jurica Mihalj, govori kako je ponosan koliko dobro napreduje projekt Aglomeracije: “Do sada je realizirano 182 milijuna kuna od ukupno ugovorenih cca 419 milijuna kuna. Prema sadašnjoj dinamici radova će isti biti završeni u predviđenom roku. Cjeline A1 i A2 su nam ispred roka, a obje su preko 40% realizacije, dok je razina A3 na 30% realizacije. Konačno završeni radovi su u naseljima Kobilić, Bapča i Lukavec. To se odnosi na kompletne kolektore, priključke i prometnice.

Dodaje i kako se uskoro očekuje završavanje u naseljima Staro Čiče, Okuje i Velika Kosnica. U drugim mjestima se izvode radovi na izgradnji kolektora te radovi na asfaltiranju prometnica. Više o radovima koji se trenutno odvijaju možete pronaći OVDJE.

Cijevi se provlače kroz više od 145 kilometara prometnica

Podsjećamo, za projekt Aglomeracije se polažu cijevi kroz više od 145 kilometara prometnica. Jedna od poteškoća su i obiteljske kuće te naselja koje nisu obuhvaćena ovim projektom, no kako navodi gradonačelnik, radi se na rješavanju tog problema.

Časlav Dumović, voditelj projekta je u Velikoj Gorici komentirao kako je 97% realizacije radova završeno. “Izvođač je dosta prije plana završio i očekuje se raniji završetak, slična je situacija i na dionici A2 oko budućeg vodocrpilišta Črnkovec. Na A3 dionici postojalo je kašnjenje, no realizacija se sada popela do visokih postotaka.”

Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, obratio se javnosti te pohvalio dinamiku radova na projektu. “Moram reći da je ova Aglomeracija jedna od najuspješnijih po ozračju koja ju prati i izuzetne uključenosti svih aktera. Ponovno ćemo obilaziti teren kako bismo čitav projekt doveli do realizacije u rokovima.”

Nema bojazni po pitanju Pročistača

Mihalj se dotaknuo i pitanja Pročistača. “Svi znamo da je taj Natječaj raspisan, prema objavi postupka je prethodilo savjetovanje sa zainteresiranim poslovnim subjektima u periodu od 17. do 26. lipnja. Nakon što smo 15. srpnja zaprimili žalbu, sukladno Zakonu je naručitelj na nju odgovorio te se postupak nastavlja nakon zaprimljene odluke Državne komisije. To će nam djelomično odgoditi sami tijek otvaranja ponuda koji je zakazan za 1. rujna ove godine. Nema bojazni, vjerujem da će sve biti u svim rokovima.

Istog se dotaknuo i Časlav Dunović, voditelj projekta: “U tijeku je natječajni postupak te je sam predmet zbog žalbe na komisiji. Nakon njihovog rješenja će se sve nastaviti dalje.”

 

Objava AGLOMERACIJA: Radovi se završavaju i prije roka, nema bojazni za Pročistač pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.