Prijava

Vaša prijava

Održan biciklistički maraton od Zagreba do Vukomeričkih gorica

[]

Protekle nedjelje, 29. kolovoza, održan je prvi cestovni bicklistički maraton “Konzum Roller Coaster 2021” by Vladimir Fumić koji je prolazio i kroz Zagrebačku županiju, točnije po našim goricama. Bicisklisti su mogli birati između dvije staze, koje su ujedno i omiljene rute koje Fuma već više od 15 godina redovito koristi za trening vožnje cestovnih biciklista, a prolaze područjem Grada Zagreba i Zagrebačke županije, s naglaskom na Vukomeričkim goricama i Pokuplju.

“Kraća staza, od 107 km i 1.060 m uspona, te duža staza od 157 km i 1.700 m uspona s dugačkim, ravnim dionicama u kombinaciji sa strmim usponima i spustevima, za pobjedu tražile su puno više od snažnih nogu. Tehnika, taktika, strategija, snaga i izdržljivost itekako su bile potrebne u svladavanju obiju staza.”, navode organizatori.

Među pobjednicima natjecatelji iz Slovenije i Hrvatske

Obje utrke startale su u 10:00 sati, a nastupilo je 130 vozača i vozačica. Utrku je uspješno završilo 125 natjecatelja, od toga 7 natjecateljica. Uz natjecatelje iz Hrvatske, nastupilo je i 9 natjecatelja iz Slovenije. Stazu velikog cestovnog biciklističkog maratona od 157 kilometara završilo je 26 natjecatelja, a najbrže su prošli Matej Drinovec, Gregor Sikoše i Miran Kovačić. Kraću stazu cestovnog biciklističkog maratona od 107 kilometara završilo je 84 natjecatelja i 7 natjecateljica. Pobjednik u muškoj konkurenciji je Bruno Sučić, drugo mjesto zauzeo je Milan Matošević, a treći je Matić Plaznik. U ženskoj konkurenciji pobjednica je Matea Deliu, drugoplasirana je Darinka Vučković, a trećeplasirana Mateja Posavec.

Prvi dojmovi svih sudionika utrke vrlo su pozitivni glede sigurnosti po pitanju zatvorene vožnje, policija i redari na svim ključnim raskrižjima, oznake na stazi te po pitanju atraktivnosti trase utrke.

 

Objava Održan biciklistički maraton od Zagreba do Vukomeričkih gorica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Obavijest - epidemiološke upute