Prijava

Vaša prijava

Hrvatice uz Velikogoričanku Anitu Gelo Zidar osvojile europsko zlato u pikadu

[]

Od 20. do 27. kolovoza se održalo EDF Europsko prvenstvo u elektroničkom pikadu na kojem je hrvatska ženska reprezentacija čiji je dio Anita Gelo Zidar iz Velike Gorice osvojila zlato. Zidar je inače članica Pikado kluba “Chill” i oduševljena je ovom pobjedom: “Konačno! Nakon dvije godine bronce dočekale smo europsko zlato”, govori nam Velikogoričanka.

Atmosfera je bila odlična, sve se poklopilo, nismo imale lošu kariku i sve smo bile složne, sjajna ekipa. Mnogo stvari se energetski poklopilo, mi se sve dugo znamo, nitko nije falio i nikog nije bilo viška. Iako smo lani zbog korone imale manje treninga, jer su pikado klubovi kod nas uglavnom vezani uz kafiće, napravile smo čudo!”, dodaje Zidar.

U finalu su pobijedile austrijsku reprezentaciju

Kako navodi, bile su prve u skupini nakon što su dobile Slovenke i Njemice. “U finalu smo tijesno dobile Austriju 17:15, jer to je ekipa koja nije prestala trenirati ni tijekom prošle godine, no mi smo uhvatile prednost u prvom kolu i nismo je ispuštale do kraja, nismo se raspale i bile smo zaista jedna od najboljih ekipa!”, veselo zaključuje.

Uz Anitu Zidar iz Velike Gorice, na prvenstvu su nastupile Marina Letica, Sandra Ivić, Josipa Spahija, Hana Jurjako, Jasminka Adamić Mrnjec, Iva Čustović te Tanja Perić kao voditeljica ekipe. U finalu su bile bolje od austrijske reprezentacije i ovim rezultatom nadmašile uspjeh s prošlogodišnjeg prvenstva na kojem su osvojile brončanu medalju.

U muškoj reprezentaciji sudjelovao je i Ivica Cavrić iz Velike Gorice te su kao skupina osvojili srebro. Cavrić je u pojedinačnoj disciplini osvojio Cricket broncu.

Objava Hrvatice uz Velikogoričanku Anitu Gelo Zidar osvojile europsko zlato u pikadu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.