Prijava

Vaša prijava

DVD Donja Lomnica svečanom sjednicom slavi 130 godina vatrogasnog društva

[]

DVD Donja Lomnica je kao društvo osnovano 1890. godine što znači da ove godine slave veliku obljetnicu od punih 130 godina. Društvo danas broji preko 150 članova svih uzrasta.

S obzirom na pandemiju koronavirusa koja nas je zadesila, prošle godine, nismo bili u mogućnosti obilježiti svečanost, te ćemo taj veliki jubilej obilježiti Svečanom sjednicom.”, navode iz DVD-a. Svečana sjednica održat će se u Društvenom domu Donja Lomnica, u nedjelju 05. rujna 2021. godine s početkom u 17.00 sati.

Zbog epidemioloških mjera, Svečanu sjednicu neće moći prirediti u onako velikom broju i na onakav način kao što bi voljeli, ali vjeruju da će sve nadoknaditi za idući jubilej. “Ponosni smo na naših 130. godina. Mijenjale su se uprave, predsjednici, zapovjednici i tajnici, modernizirala se oprema, gradili su se novi prostori, ali jedna stvar je ostala nepromijenjena, a to je želja i volja za pomoć bližnjemu u nevolji”, zaključuju.

Objava DVD Donja Lomnica svečanom sjednicom slavi 130 godina vatrogasnog društva pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.