Prijava

Vaša prijava

POKUPSKO Inicijativom prikupili dovoljno potpisa za referendum o imenovanju ulica

[]

Odlučimo SAMI-Inicijativa za referendum o promjeni adresa u Općini Pokupsko prikupila je dovoljno potpisa birača koji traže da Općinsko vijeće općine Pokupsko raspiše referendum o imenovanju ulica. Točnije, primili su potpise od 403 stanovnika koji žele stvari uzeti u svoje ruke. Potpise su prikupljali od 14. kolovoza do subote 28. kolovoza.

Jučer su predali zahtjev predsjedniku Općinskog vijeća za raspisivanje referenduma. Na budućem referendumu će stanovnici Općine imati priliku odlučiti žele li mijenjati adresu po sadašnjoj odluci.

Podsjećamo, stanovnici općine Pokupsko okupljeni u Inicijativu za referendum o imenovanju ulica najavili su referendum o promjeni adresa u naseljima, nakon što je, kako sami navode, lokalna vlast odlučila da se mijenjaju adrese i svi dokumenti bez da je o tome transparentno obavijestila sve građane. Odluka koja se donese na referendumu obvezatna je za predstavničko tijelo, odnosno za Općinsko vijeće Općine Pokupsko.

Objava POKUPSKO Inicijativom prikupili dovoljno potpisa za referendum o imenovanju ulica pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.