Prijava

Vaša prijava

Vijeće GČ Hrvatski velikani održalo uspješnu radnu sjednicu

[]

Vijeće gradske četvrti Hrvatski velikani održalo je sinoć, 31. kolovoza svoju treću radnu sjednicu. Kako navode, otvorene su brojne teme od važnosti za njihovu četvrt, a na dnevnom redu su se našle i odluke o namjenskom trošenju sredstava, uređenju prostorija mjesne samouprave, kao i obilježavanju Dana gradske četvrti, koje će se po prvi puta obilježiti ove godine i to 8. listopada.

Na sjednici su donijeli nekoliko odluka. Tako je odlučeno da će centralno mjesto obilježavanja Dana GČ biti ispred i u prostorijama Vijeća na adresi Cvjetno naselje 10/IV. U glavnom fokusu će biti edukativne i humanitarne aktivnosti. U edukativnome smislu, s radionicama će biti prisutne udruge koje djeluju na našem području, a organizirano će biti i sakupljanje donacija/odjeće/artikala za potrebite susjede.

Donesena je i odluka o načinu korištenja prostorija GČ, a posebna pažnja posvetila se problemu staje u ulici Podložnica. Konstatirano je nedvojbeno kršenje Odluke o komunalnom redu po člancima 93. i 94. od strane izvjesnih stanara spomenute ulice. Preko nadležnih Upravnih odjela Grada Velike Gorice pokrenuti su postupci za utvrđivanje odgovornosti i sanaciju dugogodišnjeg problema.

U narednom periodu Vijeće se obvezalo samostalno urediti dio prostorija GČ u svrhu otvaranja javnosti u vidu održavanja društvenih, edukativnih, kulturnih i inih događaja. Također je odlučeno kako se pokreće inicijativa za asfaltiranjem produžetka ulice kod ulaza u ZET-ovu garažu, a nakon apela stanara.

Radi bolje suradnje odlučeno je kako se Uredu gradonačelnika i nadležnim uredima šalje novi poziv za održavanje radnog sastanka kako bi se poboljšala suradnja u radu s našim Vijećem, a posebno napominjemo da su sve odluke donesene jednoglasno i u interesu stanovnika četvrti.”, zaključuju.

Objava Vijeće GČ Hrvatski velikani održalo uspješnu radnu sjednicu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Ljetna nabava – književnost za odrasle