Prijava

Vaša prijava

Ukraden bicikl kod OŠ Eugena Kumičića, policija savjetuje kako spriječiti učestale krađe

[]

Često izvješćujemo o krađama bicikala na goričkom području, što nije izostalo i tijekom proteklih tjedan dana. Ovoga puta na meti kradljivaca našao se bicikl kod OŠ Eugena Kumičića!

– Krađa se dogodila 27. kolovoza. Od strane nepoznatog počinitelja ukraden je ženski bicikl ljubičaste boje, marke Focus u vrijednosti od otprilike dvije tisuće kuna – otkrio je inspektor Ljubanović.

Iz policije apeliraju na bolju zaštitu bicikala budući da su bicikli nerijetko ili loše ili nikako zaštićeni, te su kao takvi lako dostupni kradljivcima. Građanima preporučuju takozvane U-lock lokote od punog metala ili alarme za bicikle koji lopove efikasno spiječavaju od krađe.

Nadalje, tijekom ovog tjedna PP Velika Gorica provela je kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana s područja grada Zagreba, a kojima je utvrđeno počinjenje ukupno devet kaznenih djela krađe bicikala, koje su krali na užem području grada u periodu od svibnja do kraja kolovoza ove godine.

Bicikl od kojega je kriminalističko istraživanje krenulo je vraćen vlasniku. Za dijelom bicikala još uvijek se traga, a budući da su ih spomenuta dvojica odvozili na područje Zagreba, te ih tamo prodavali u rasponu od 300 do 500 kuna, što je znatno ispod njihove vrijednosti.

Objava Ukraden bicikl kod OŠ Eugena Kumičića, policija savjetuje kako spriječiti učestale krađe pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.