Prijava

Vaša prijava

MORH prima 300 vojnika u službu, a evo i koje uvjete kandidati trebaju zadovoljiti

[]

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske prošli je tjedan raspisalo javni natječaj za ugovorni prijam u djelatnu vojnu službu 300 vojnika/mornara.

U vojničku službu u trajanju od dvije godine kandidate se prima s početkom službe 5. listopada.

Evo i uvjeta koje potencijalni kandidati trebaju ispunjavati

Probni rad traje šest mjeseci, a kandidati moraju ispunjavati uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske iz Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Posebni uvjeti za prijam podrazumijevaju najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, do 30 godina života te uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja ili odslužen vojni rok.

U vojničku službu mogu se primiti i bivši ugovorni vojnici/mornari kojima je služba prestala na osobni zahtjev uz častan otpust bez prava na mirovinu ako nisu stariji od 40 godina, uz zadovoljavanje propisanih uvjeta.

Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane, na kontakt brojevima 01/3784-812 i 01/3784-813, te u područnim odjelima za poslove obrane i područnim odsjecima za poslove obrane.

Objava MORH prima 300 vojnika u službu, a evo i koje uvjete kandidati trebaju zadovoljiti pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.