Prijava

Vaša prijava

150 malih i velikih volontera u zajedničkoj akciji za ljepše kupalište

[]

Jedna od omiljenih lokacija svim stanovnicima Općine Pokupsko, kupalište rijeke Kupe, danas je postalo još ljepša lokacija za sve koji se tamo upute. Zaslužni za to su volonteri i partneri okupljeni u projektu udruge “Kupa – rijeka života” koji su u sklopu natječaja, a uz financiranje Zagrebačke županije, taj prostor danas očistili. Uz čišćenje su instalirali stol s dvije klupe za druženje te dva spremnika za prikupljanje otpada.

Voditeljica projekta Magdalena Blažeković je uz partnere na projektu osmislila korisno i edukativno druženje za učenike Osnovne škole Pokupsko i mališane iz vrtića Lajdica Pokupsko koji su također partneri na projektu. Riječ je o projektu “Čuvam, volim Kupu”. “Učili smo djecu da ne bacaju otpatke po prirodi, posebno tamo gdje je kupalište, a smeće su onda i sortirali po vrstama nakon što smo imali malu edukaciju o sortiranju. Ukupno je bilo oko 130 učenika osnovne škole, 13 mališana, a ukupno s odgajateljima i učiteljima nas je bilo više od 150.“, objašnjavaju.

Riječ je o jednokratnom projektu koji je ovom akcijom i završio, no kako navode, već pripremaju ideje za prijave na idući natječaj. “Hvala Županiji što je prepoznala naše želje i dala nam priliku da smo ovo mogli ostvariti sigurno i uspješno odraditi. Podršku nam je pružio i predsjednik Udruge Dario Sučec kojem također zahvaljujemo.“, zaključuju.

Nadamo se da će i posjetitelji kupališta znati cijeniti ovaj trud djece i zaista održavati tu lijepu lokaciju u prirodi čistom.

Objava 150 malih i velikih volontera u zajedničkoj akciji za ljepše kupalište pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.