Prijava

Vaša prijava

Hrvatski olimpijski dan obilježava se sutra na vanjskom prostoru OŠ Jurja Habdelića

[]

Zajednica športskih udruga grada Velike Gorice će sutra, 10. rujna obilježiti Hrvatski olimpijski dan na vanjskom prostoru Osnovne škole Jurja Habdelića (kod sportskog igrališta) u vremenu od 10:30 do 11:15 sati.

Aktivnosti će provesti članice Zajednica sportskih udruga Grada Velika Gorica: Maraton klub Velika Gorica, Hrvački klub Velika Gorica 1991. i Cheerleading klub Vegasice.
Program:

  • 10:30-10:33 – upoznavanje sa Hrvatskim olimpijskim danom
  • 10:34-10:48 – Prezentacija rada Atletske škole Maraton kluba Velika Gorica
  • 10:49-11:01 – Prezentacija rada Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991
  • 11:02-11:15 – Prezentacija rada Cheerleading klub Vegasice

– Kroz 45 minuta ćemo prikazati aktivnosti triju sportskih udruga s područja našega grada, a gdje će se moći involvirati i naši najmlađi. Pozivamo naše sugrađane svih dobnih skupina da nam se pridruže, a možda i odluče na neku aktivnost u skladu sa svojom dobi – kazao je Darko Blažinčić, tajnik Zajednice športskih udruga.

Inače, Hrvatski olimpijski dan poznat je pod skraćenim nazivom HOD, posvećen datumu utemeljenja HOO-a, 10. rujna. Danas je opće prihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću, olimpijska načela izvrsnosti u svakom području, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima kao sastavnice olimpijskog djelovanja. Programom se jednako potiču pojedinci i skupine, sportske zajednice i udruge, škole i učilišta, vrtići, jedinice lokalne i područne samouprave, društva sportske rekreacije i drugi. Vanjska poveznica ove tradicionalne manifestacije proslave olimpizma je bijela majica “zastava  prijateljstva“. Naime, bijela podloga olimpijske zastave na kojoj je ucrtano pet krugova danas je opće prihvaćen olimpijski simbol univerzalnog fair playa, prijateljstva i mira.

Objava Hrvatski olimpijski dan obilježava se sutra na vanjskom prostoru OŠ Jurja Habdelića pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Održan prijem karatistice Ane Lenard

Dan grada uz koncert Jelene Rozge!