Prijava

Vaša prijava

Grad dobio 8,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za EU projekte

[]

Ministrica regionalnog razvoja i fondova europske unije Nataša Tramišak jutros je gradonačelniku Velike Gorice Krešimiru Ačkaru uručila tri ugovora o sufinanciranju provedbe EU projekata u iznosu od 8,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Riječ je o sufinanciranju troškova vlastitog udjela grada u projektima koji su financirani iz EU fondova. Danas su tako uručeni ugovori za energetsku obnovu OŠ Nikole Hribara i OŠ Vukovine te energetsku obnovu zgrade u Šetalištu Franje Lučića (zgrada nekadašnjeg goričkog rodilišta).

Ovo je naš impuls vašem daljnjem razvoju i financiranju novih projekata, jer sada dobiveni novac za projekte koji su završeni možete uložiti u ove s kojima tek započinjete.” izjavila je ministrica Tramišak te istaknula važnost Velike Gorice kao velikog grada značajnog na karti Hrvatske.

Uz navedene projekte, grad je tražio sufinanciranje za još šest projekata koji su u provedbi te se očekuje pozitivan odgovor i novi ugovori do konca godine. “Grad Velika Gorica trenutno u provedbi ima EU projekata u vrijednosti od gotovo 100 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 82 milijuna kuna.”, izjavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar te dodao kako će grad i dalje voditi politiku razvoja i povlačenja sredstava iz europskih fondova za sve projekte koji mogu unaprijediti život naših sugrađana.

Objava Grad dobio 8,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za EU projekte pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.