Prijava

Vaša prijava

Andrej Plenković primio Velimira Šandora i ostale osvajače medalja

[]

U srijedu, 8. rujna, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac primili su izaslanstvo Hrvatskog paraolimpijskog odbora. U izaslanstvu su bili svi osvajači medalja na Paraolimpijskim igrama Tokyo 2020. kao i velika većina njihovih trenera pa tako i naš Velikogoričanin Velimir Šandor.

U ime cijele Vlade želim vam čestitati na sjajnim uspjesima na Olimpijadi i Paraolimpijadi ove godine u Tokiju. Još jednom ste oduševili Hrvatsku i hrvatski narod i pokazali koliko je sport važan, koliko ste uspješni svojim radom i svojom kvalitetom i koliko ste učinili na promociji hrvatskoga sporta i Hrvatske uopće“, poručio je Andrej Plenković svim prisutnim sportašima te dodao kako su ovogodišnje igre bile specifične i zato što su odgođene lani i zato što su se odvijale u bitno drukčijim okolnostima, poručio je da su osam medalja na Olimpijadi i sedam na Paraolimpijadi zaista sjajni uspjesi za hrvatski sport.

Istaknuli su da će Ministarstvo i Vlada nastaviti i dalje pomagati Olimpijski i Paraolimpijski odbor te je iznijeli podatak da je od 2016. do danas izdvojeno više od milijardu kuna potpora.

Podsjetimo, na ovim Paraolimpijskim igrama nastupilo je 22 sportaša. Hrvatski sportaši s invaliditetom nastupili su u osam sportova osvojivši rekordnih sedam medalja – tri srebra i četiri bronce. Do sada su hrvatski paraolimpijci najviše medalja osvojili u Londonu (2012) i Rio de Janeiru (2016), po pet.

U Hrvatskoj je oko 40 tisuća mladih osoba s invaliditetom, do 19 godina starosti, a Paraolimpijski odbor nastoji izvući što više sportaša iz toga broja.

Objava Andrej Plenković primio Velimira Šandora i ostale osvajače medalja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.