Prijava

Vaša prijava

KK GORICA predstavio seniorsku momčad za novu sezonu

[]

Danas je Košarkaški klub Gorica predstavio buduće planove, ali i seniorsku momčad za sezonu 2021/22. Naime, posljednjih godina KK Gorica doživljava novi uzlet i niže uspjehe. Na ponos Grada od nove sezone dresove KK Gorica krasi ucrtana mapa Velike Gorice.

S početkom nove sezone Klub pokreće i svoju vlastitu Školu košarke te Školsku košarkašku ligu u školama u Velikoj Gorici i Zagrebačkoj županiji.

– Prošle sezone su nas napustili određeni igrači, a došle su nove snage. Naše aktivnosti i želje u Gorici su velike, trudimo se napraviti maksimum kako bismo došli u sam vrh hrvatske košarke. Odluka da odigramo Alpe Adria Cup najveći je doprinos ovog kluba i njegovih igrača promociji našega kraja. Nadam se da ćemo kroz tu priču promovirati i naše gospodarstvo koje zapošljava više od trećine stanovnika ovog kraja, te da ćemo svojim prisustvom to uspjeti prezentirati na najbolji mogući način  – istaknuo je Duško Radović, predsjednik Košarkaškog kluba Gorica.

Na sezonu pred nama osvrnuo se i trener seniorske momčadi KK Gorica.

– Imamo oko pet novih igrača, no momci stvarno dobro rade i na treninzima je jako odlična atmosfera. Pokušat ćemo odigrati najbolje što možemo. Pvi put izlazimo i na europsku scenu što je velika stvar. Što se tiče škole Škole košarke te Školske košarkaške lige, glavni cilj je da se djeca kroz sport druže, socijaliziraju, a i otkriju talent – kazao je Josip Sesar.

Ovo je samo početak nove sinergije jednog od simbola grada – grada Velike Gorice, KK Gorica, Turističke zajednice te cijelog Turopolja. U ovim izazovnim vremenima košarkaši Gorice postaju aktivni promotori kako sporta tako i prekrasnog Turopolja.

– Povezivanje s vrijednim i uspješnim ljudima posvećenim postizanju velikih sportskih ciljeva za nas je nešto novo i nastojat ćemo tu pozitivu koju sport donosi prenijeti na naše aktivnosti jer su uspjesi naših sportaša velika promocija našem gradu – istaknula je Milada Mesarić, direktorica TZ Grada Velike Gorice.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar istaknuo je  kako je Grad i do sada davao veliku podršku svim svojim sportskim kolektivima pa tako i košarkaškom klubu, s čime planiraju nastaviti i u budućnosti.

– Iznimno smo ponosni na uspjehe gradskog košarkaškog kluba. Nakon prošlogodišnjeg nastupa u regionalnoj ABA ligi, sada slijedi novi iskorak igranjem u “Alpe Adria ligi” gdje će se natjecati s klubovima srednje Europe. . Kao gradonačelnika me posebno veseli da se osniva škola košarke. To je jedan od najvažnijih koraka, jer je ulaganje u djecu ulaganje u budućnost – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Predstavljanju su prisustvovali svi igrači seniorske momčadi KK Gorica sa službenim dresovima za iduću sezonu koju će igrati u nacionalnom prvenstvu HT-Premijer ligi te europskom natjecanju Alpe Adria Cup protiv momčadi iz Poljske, Slovačke, Austrije i Slovenije.

– Atmosfera ekipe je stvarno dobra, imamo dosta novih igrača i trebat će malo vremena da se to sve skupa uklopi, ali vjerujem da će već ove subote sve dobro izgledati. Idemo utakmicu po utakmicu, obazirujući se na sebe a ne na protivnike – zaključio je Borna Kapusta, Kapetan KK Gorice.

Objava KK GORICA predstavio seniorsku momčad za novu sezonu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.