Prijava

Vaša prijava

Zamjenik župana Ervin Kolarec sudjelovao na 2. kolegiju Hrvatske zajednice županija

[]

Na drugom kolegiju Hrvatske zajednice županija sudjelovao je u ime Zagrebačke županije zamjenik župana Ervin Kolarec. Na kolegiju je provedena analiza promjena i novina koje donosi novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu i Zakon o obrtu te uspostava kvalitetnijeg javno-linijskog prijevoza.

Na kolegiju je rečeno kako će se ubrzati i olakšati postupak raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, dok su strateškim planovima Zajedničke poljoprivredne politike od 2023. do 2027. osigurana sredstva za izravna plaćanja, poboljšanje ruralne infrastrukture te pomorstvo i ribarstvo. O tim novinama prisutne je izvijestio tajnik Ministarstva poljoprivrede Zdravko Tušek.

Također se razgovaralo o novim promjena uoči donošenja novog Zakona o obrtu. Prema novom Prijedlogu zakona ukinule bi se područne obrtničke komore, koje su organizirane u skladu s regionalnim ustrojem. Stav Zagrebačke županije po tom pitanju je, s obzirom na to da zajedničke aktivnosti županija i obrtničkih komora predstavljaju obrtništvo županije, da ih treba zadržati u takvom obliku.

Raspravljajući o stanju javno-linijskog prijevoza putnika u svim hrvatskim županijama, zaključeno je da je zajednički prioritet u narednom razdoblju uspostaviti kvalitetniji sustav.

Objava Zamjenik župana Ervin Kolarec sudjelovao na 2. kolegiju Hrvatske zajednice županija pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.