Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica jedan od tri grada koji najviše izdvaja za učenike

[]

Portal Gradonačelnik.hr proveo je analitičko istraživanje o tome koliko su gradovi financijski olakšali život roditeljima školaraca. Utvrdili su da uz Zagreba koji za osnovnoškolce izdvaja 35 milijuna kuna, najviše je izdvajaju Zadar – 2,45 milijuna kuna te Velika Gorica 2,2 milijuna.

Podsjećamo, u Velikoj Gorici su svi učenici dobili besplatne radne bilježnice, a grad pomaže i roditeljima srednjoškolaca s po 800 kuna za kupnju udžbenika. Podsjetimo, prije početka nove školske godine, gradonačelnik Krešimir Ačkar napravio je obilazak osnovnih škola u nadležnosti grada. U mnogim školama došlo je do obnavljanja po pitanju radova na školama, ali i u unaprjeđenju školskih učionica.

Nakon što je država prije nekoliko godina na sebe preuzela troškove financiranja udžbenika za učenike osnovnih škola, gradovi su sredstva preusmjerili u financiranje školskog pribora – radnih bilježnica, mapa, atlasa, kutija za likovni, tehnički te ostalih sredstava za rad, ističe portal Gradonačelnik.hr.

Tek 11 gradova izdvaja financijska sredstva i za pomoć srednjoškolcima. Uz Zagreb, koji za srednjoškolce izdvaja čak 40 milijuna kuna, najviše izdvajaju Dubrovnik, Vinkovci i Novi Marof. Novi Marof je rekorder po vrijednosti koju dobiva svaki srednjoškolac – svi dobivaju laptope u prosjeku vrijedne oko pet tisuća kuna.

Objava Velika Gorica jedan od tri grada koji najviše izdvaja za učenike pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.