Prijava

Vaša prijava

SUTRA POČINJE Iduća dva tjedna u znaku baštine i narodne kulture

[]

Svečano otvorenje manifestacija “Dani europske baštine” sutra je u gradskoj knjižnici, a bogat će se program protegnuti kroz naredna dva tjedna. U sklopu manifestacije čeka vas izložba,, likovna kolonija, escape room, predstavljanje filma o turopoljskom dijalektu, kao i radionica stripa.

Otvorenje je sutra, evo što vas čeka:

Svečanost otvaranja manifestacije, Gradska knjižnica Velika Gorica, 12h , Albanski kutić u Gradskoj knjižnici

Velikogoričani, pripadnici albanske nacionalne manjine predstavit će dio svoje bogate kulturne baštine kroz književno i folklorno stvaralaštvo. Prvo doseljavanje Albanaca u Veliku Goricu zabilježeno je 1946. godine. Danas u našem gradu živi stotinjak pripadnika albanske nacionalne manjine koji aktivno sudjeluju u kulturnom i društvenom životu Velike Gorice. U kontekstu teme manifestacije u knjižničnom prostoru postavit će se polica na kojoj će se promovirati književno stvaralaštvo za odrasle i djecu na albanskom jeziku, prijevodi na hrvatski jezik te hrvatska književnost prevedena na albanski jezik, kao i dosadašnji projekti suradnje Knjižnice i Vijeća albanske nacionalne manjine.

OMOGURU WIDGET – inkluzivni softver

Instalacija inkluzivnog softverskog programa za osobe s poteškoćama u čitanju na web stranice gradskih ustanova u kulturi: Gradske knjižnice Velika Gorica, Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica i Muzeja Turopolja. Omoguru widget omogućava individualnu prilagodbu teksta posjetiteljima web stranica kroz alate koji olakšavaju, poboljšavaju i potiču čitanje kod osoba s disleksijom i teškoćama čitanja.

U suradnji s udrugom Suncokret u izlozima Knjižnice Galženica, Trg Stjepana Radića 5, predstavit će se umjetnička djelatnost članova Udruge, izložba pod nazivom „Razlike nas povezuju“.

Objava SUTRA POČINJE Iduća dva tjedna u znaku baštine i narodne kulture pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.