Prijava

Vaša prijava

DAN GRADSKE ČETVRTI KURILOVEC Potreban nogostup, vrtić, problem divlja odlagališta….

[]

Gradska četvrt Kurilovec slavljenički je obilježila svoj dan. 20 godina je od utemeljenja Gradske četvrti, a čak 30 od spomendana na prve žrtve Domovinskog rata, dečke, naše Kurilovčane.

Kod spomen obilježja Nevenu Veseliću i Vladi Stepaniću, prvim Velikogoričanima koji su u ratu izgubili svoj život, vijence je položila i svijeće zapalila delegacija gradske četvrti na čelu s predsjednikom Damirom Slojšekom, te predstavnicima vijeća. Pridružili su im se i članovi udruga, vatrogasci, POT, te građani koji se s tugom, ali i ponosom sjećaju tih formativnih godina.

„Danas se sjećamo i preostalih 15 mještana koji su poginuli u Domovinskom ratu, te dali svoj obol formiranju hrvatske države“, govori nam predsjednik Vijeća Gradske četvrti, Damir Slojšek.

Prilika je danas da vijeće iznese plan rada u idućem razdoblju, da se osvrnu na realizirano i objave nove projekte. Kurilovec, kao najstarija i najveća gradska četvrt, ima velikih problema s ilegalnim odlagalištima, ali i prometnicama; u mjestu nema pješačkih staza, čak do 80 posto površina uz ceste nije pogodno za hodanje ili šetanje. Ovdje doseljava sve više mladih koji su izrazili potrebu za dječjim vrtićem ili pak kombiniranim igralištem za djecu, za nogomet ali i ostale sportove. „Nadamo se da će iz gradskog proračuna nešto doći i u Kurilovec kako bi i mi osjetili boljitak“, govori Slojšek.

 

Objava DAN GRADSKE ČETVRTI KURILOVEC Potreban nogostup, vrtić, problem divlja odlagališta…. pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.