Prijava

Vaša prijava

Djelatnici na odlagalištu u Mraclinskoj Dubravi pronašli bombe i streljivo

[]

Već smo izvještavali kako se tijekom mjeseca rujna provodi policijska akcija ‘Manje oružja, manje tragedija’.

Najispravnije kako to učiniti je da građani oružje i eksplozivna sredstva se ne donose u policijsku postaju, već da obavijeste policiju na broj 192 ili 01/6221-144, nakon čega će policijski službenici u civilu doći i preuzeti opasno sredstvo, što je odgovorno učinio jedan Velikogoričan.

– Građanin sa šireg područja grada nazvao je policiju rekavši kako je prilikom čišćenja tavana pronašao oružje koje je ostalo kao ‘uspomena’ iz Domovinskog rata. Predao je jednu klasičnu automatsku pušku i dva spremnika za istu – kazao je inspektor Ljubanović iz PP Velika Gorica.

Unatoč apeliranju i informiranju javnosti kako na siguran i ispravan način predati oružje, tijekom ovog tjedna, točnije 22. rujna svjedočili su negativnom načinu ‘rješavanja’ oružja, na način da je netko opasne eksplozivne naprave odbacio, te da su završile na otpadu u Mraclinskoj dubravi.

– Djelatnici otpada u Mraclinu pronašli su u smeću jednu ručnu bombu M75, potom jednu ručnu bombu M52, jedan zapaljivi pancirni metak kalibra 20 milimetara, te jednu školsku granatu kalibra 30 milimetara. Riječ je o jako opasnim minsko-eksplozivnim napravama – otkrio je inspektor Ljubanović.

Na sreću nije došlo do aktivacije istih, a po dojavi su na teren izašli specijalizirani službenici protueksplozijskog odjela koji su izuzeli to streljivo i naprave. Iz goričke policije još jednom apeliraju na dragovoljnu predaju oružja.

– Nazovite policiju, poziv je anoniman, nema nikakve kazneno-pravne sankcije ni prekršaja, ni kaznenog djela. Policijski službenici će izuzeti oružje/naprave bez ikakvih problema i učinite svoju okolinu sigurnom – apeliraju iz policije.

 

Objava Djelatnici na odlagalištu u Mraclinskoj Dubravi pronašli bombe i streljivo pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.