Prijava

Vaša prijava

KRUNA GENERACIJE Vatrogaskinje iz Ribnice državne prvakinje!

[]

Veselje, sreća i neopisiva radost u Ribnici! Trud se napokon isplatio! Djevojke A vatrogasne ekipe ponijele su titulu državnih prvakinja i plasirale se dalje na olimpijadu!

„Napokon smo dobile što smo zaslužile jer nam je do dosad titula uvijek promakla za dlaku. Nastavljamo s pripremama za olimpijadu koju ćemo, nadamo se, osvojiti. Nema više cile mile“, govore nam ponosne cure.

 

Za ovo su se pripremale, možemo slobodno reći, godinama, jer ove su djevojke u vatrogastvu otkako su krenule u školu. Mnoge su tu već 16, 17 godina, žive vatrogastvo, a osim natjecateljskog djela aktivne su i u ozbiljnijim vatrogasnim vježbama, govori nam zapovjednik DVD-a Ribnica, Mario Stipetić. „Slobodno možemo reći da je ovo kruna jedne generacije i njihovog rada. Te su djevojke u vatrogasce ušle još kao djeca. Vježbu su napravile fenomenalno i ova je titula apsolutno zaslužena“, govori nam Stipetić.

Ribničani su im pripremili doček dostojan državnih prvakinja, a dočekale su ih vatrogasne sirene i šmrk. „Znale smo da će biti dočeka, ali ovo nas je ipak iznenadilo. Još uvijek smo pod dojmom i jako smo sretne“, govori nam Karla.

Konkurencija je bila i ove godine jaka, no zdravstvena situacija s koronom i nemogućnost vježbanja usporile su neke ekipe, što je Ribničankama išlo u prilog. „Intenzivno smo trenirale zadnja dva mjeseca i isplatilo se“, govori nam Kristina.

Pred njima je sad olimpijada, treninzi već počinju, a uz ovako fantastičnu atmosferu i podršku u društvu, rad, trud i upornost vjerujemo da ni rezultati neće izostati. Cure, bravo!

Objava KRUNA GENERACIJE Vatrogaskinje iz Ribnice državne prvakinje! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.