Prijava

Vaša prijava

MANJE ORUŽJA-MANJE TRAGEDIJA Akcija dragovoljne predaje u Gorici iznimno uspješna

[]

Tijekom rujna se intenzivno provodila policijska akcija „Manje oružja-manje tragedija“, pa je tako ista na velikogoričkom postajnom području polučila odličnim rezultatima.

Naime, ovog tjedna na području Velike Gorice zabilježene su dvije dragovoljne predaje minsko eksplozivnih sredstava, od kojih je jedna provedena tako da je nalaznik, kao što smo već prenosili, postupio na najsigurniji način, po preporukama policije, dojavivši u PP, nakon čega su na mjesto dojave izašli policijski službenici, te ih na siguran način izuzeli.

– U mjestu Cerovski vrh je došlo do dragovoljne predaje gdje je  građanin predao tri ručne bombe, jednu detonatorsku kapsulu, 200 komada streljiva kalibra 7.8, 160 komada streljiva kalibra 7.32, 215 komada streljiva 7.32, nešto lovačkih patrona, 48 komada streljiva longrifle 22. Svi ti predmeti na mjestu događaja izuzeti su od strane službenika Protueksplozijskog odjela Policijske uprave zagrebačke – otkrio je inspektor Ljubanović.

Nadalje, jučerašnjeg dana u službene prostorije policijske postaje pristupila je hrvatska državljanka, s ciljem dragovoljne predaje vatrenog oružja, a koje je pronašla u šupi prilikom čišćenja. Inspektor ovom prilikom poziva građane da predaju oružje bez ikakvih kazneno-pravnih sankcija, ali na način da pozovu policiju, jer je to najsigurniji način.

– Sugrađanka je u ovom slučaju predala jednu automatsku pušku ‘Crvena zastava’, još jednu automatsku pušku, 27 komada puščanog streljiva te jedno pištoljsko streljivo. No naglašavam kako nije potrebno da građani dolaze u PP i da donose oružje, apeliramo na građane da građani prvo nazovu policiju kako bi došli policijski službenici, odnosno osposobljeni i ovlašteni pirotehničari u civilu iz PU zagrebačke te izuzeli oružje i streljivo na mjestu dojave. Oružje će izuzeti bez da će itko znati. Za sigurnost građana svakako je bolja opcija da pozovu policiju i dragovoljno predaju oružje bez ikakvih kazneno-pravnih sankcija- poručuje inspektor Ljubanović.

Objava MANJE ORUŽJA-MANJE TRAGEDIJA Akcija dragovoljne predaje u Gorici iznimno uspješna pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.