Prijava

Vaša prijava

HVIDR-a memorijalnom utrkom održava sjećanje na hrvatske branitelje

[]

Nakon nekoliko godina stanke velikogorička HVIDR-a danas je četvrtog puta organizirala memorijalnu utrku u čast poginulim braniteljima s velikogoričkog područja, a koja je povezala prvu crtu obrane na rijeci Kupi te Veliku Goricu.

Utrka je start imala u Pokupskom na mostu gdje je položen vijenac, a na trkačima je bilo 36 kilometara staze do Velike Gorice. Velika podrška u utrci su članovi Maraton kluba Velika Gorica te Atletski klub Žumberak. Slavko Tolić, voditelj sportskih aktivnost HVIDR-e, govori nam kako je utrka okupila brojne trkače: “Prva dionica do Kravarskog je uspješno završena, iduća ide do spomen obilježja golubice u Velikoj Gorici. Bodrimo i navijamo za sve trkače”.

Sjećanje na Domovinski rat vrlo je važno u našem društvu te je glavna misao HVIDR-e. “Cilj je da se ne zaborave naši branitelji, mi dok god smo ovdje ćemo ovakve stvari organizirati. Ove godine smo, za razliku od prošle godine zbog koronavirusa, mogli ovo uspješno organizirati. Iduće godine planiramo totalno drugačiji model, ali sjećanje na naše branitelje koji su dali živote za Domovinu će uvijek biti glavna misao vodilja“, zaključuje Tolić.

Nakon utrke organizirano je tuširanje u gradskoj sportskoj dvorani te zajedničko druženje u društvenom domu Rakarje.

Objava HVIDR-a memorijalnom utrkom održava sjećanje na hrvatske branitelje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.