Prijava

Vaša prijava

Manifestacija Via Vino objedinjuje vinske, gastronomske i kulturne sadržaje Zagrebačke županije

[]

Početak jeseni sa sobom donosi želju za još malo uživanja u toplim danima, izletima izvan grada i gastro delicijama koje uključuju lokalne namirnice. Poziva na dobro društvo, ali i dobro vino koje uvijek upotpunjuje doživljaj. Na sreću, na manje od sat vremena udaljenosti od Zagreba nalaze se vrhunske vinarije, na lokacijama koje se uvijek i iznova mogu istražiti, a sada širom otvaraju svoja vrata i pozivaju na jedinstvena druženja uz koja će početak nove sezone biti puno ljepši.

Ovo vrijeme idealno je upravo za još druženja na otvorenom, u spektru boja, vina i okusa. Zato za samo nekoliko dana kreće novo događanje Via VINO koje organizira TZ Zagrebačke županije, a po prvi put okuplja vinske, gastronomske i kulturne sadržaje širom Zagrebačke županije i uljepšavat će vaše vikende i svako uhvaćeno slobodno vrijeme punih 30 dana, u periodu od 15.listopada do 15. studenog.

U želji da se slavi vino i umjetnost 15.10. čeka vas Via KINO, iskustvo koje spaja vino i film. Jedna od lokacija je i Velika Gorica, U našem gradu manifestacija ‘Via KINO’ odvit će se 23. listopada u središnjem parku Velike Gorice. Iako ovo nije vinski kraj, uz projekciju filma bit će predstavljena izložba fotografija vinara, popraćena domaćim žesticama by Brigljević destilati i gin. Kako je ovo pak područje poznato po lovu na tartufe, imat ćete prilike kušati tartufe u tipično kontinentalnim jelima – što kažete na jedne štrukle s tartufima?

Inače, Via VINO okuplja vinarije u okolici grada Zagreba koje širom otvaraju svoja vrata, ali donosi i niz dodatnih sadržaja poput projekcije filma u vinogradu te koncerata i izložbi, više o navedenome možete doznati OVDJE. Ako ste među onima koji se još s njima nisu upoznali, ovo je idealna prilika da to učinite i istražite te stvorite nove navike uživanja koje ćete, sigurni smo, nastaviti prakticirati i dalje.

Objava Manifestacija Via Vino objedinjuje vinske, gastronomske i kulturne sadržaje Zagrebačke županije pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.