Prijava

Vaša prijava

DJEČJI VRTIĆ ŽIREK 10 nam je godina! Gradonačelnik obećao: ide proširenje Koprivničke

[]

Danas je Dječji vrtić Žirek na svim svojim lokacijama (Tomaševićeva 17c, Koprivnička 2, Dobrilina 8, Zagrebačka 124 i Svačićeva 12) održao proslavu i prigodan dječji program povodom desetog rođendana. Posjetio ih je i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je donio najveći rođendanski poklon; vijest kako će grad kreuti s proširenjem i obnovom

“Ponosni smo na 10 godina uspješnog rada Žireka, ali i na vrtiće koji su u stalnom razvoju i izgradnji jer nam doseljava sve više mladih obitelji. U idućoj godini planiramo proširenje objekta u Koprivničkoj ulici i adaptaciju dotrajalog objekta, čime bi se zadovoljili većinski kapaciteti“, rekao je gradonačelnik. Najavio je i izgradnju velikog, novog vrtića na livadi iza Umjetničke škole Franje Lučića za što je već osigurana projektna dokumentacija.

Sve vrtičke skupine bile su uključene u pripremu za rođendansku proslavu, a mi smoposjetili DV Žirek u Tomaševićevoj, te smo tom prilikom razgovarali sa stručnom suradnicom logopedinjom Josipom Matijević, koja nam je otkrila ponešto o Žireku.

– Ono što je najbitnije je da su djeca bila aktivni sudionici ovog dana. Uključili smo ih u sve aspekte pripreme, od materijala za ukrašavanja, do recitacija i pjesmica te pokretnih igara. Od jutra smo sve te aktivnosti i prezentirali. Imali smo i prigodnu predstavu u dva termina koju su pripremili odgojjitelji naše dramske skupine, a potom su se svi zajedno i prigodno počastili- kazala je Josipa Matijević, logopedinja DV Žirek.

U Žireku stiču kako nastoje ostaviti u prirodi maksimalno sve ono što se može, a pri izradi koriste materijale koji se mogu reciklirati, jer na taj način djeca uživaju, ujedno spašavajući prirodu.

Inače, u DV Žireku – na svim lokacijama zajedno ove godine upisano je 681 dijete, od čega je 15 djece u dvjema skupinama programa za djecu s teškoćama u razvoju.

U vrtićima vlada topla i sigurna atmosfera, djeca uživaju u djetinjstvu i vrtičkim danima, kako ističe logopedinja Matijević, unatoč pandemijskim uvjetima.

Objava DJEČJI VRTIĆ ŽIREK 10 nam je godina! Gradonačelnik obećao: ide proširenje Koprivničke pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.