Prijava

Vaša prijava

NITKO DA NE DOĐE DO PRIJATELJ DRAG 10. Memorijal u spomen na Tihomira Tomašića – Tihicu

[]

Turopoljska udruga skauta „Tur“ desetu godinu zaredom u Velikoj Gorici organizira memorijalni susret za djecu i izviđače „Nitko da ne dođe do prijatelj drag“ u Spomen parku dr. Franje Tuđmana s početkom u 09.30 sati i trajat će sve do 17.00 sati.

Memorijal je uobičajeno jedna od manifestacija kojima se obilježava Dječji tjedan u Velikoj Gorici, stoga je poziv, osim izviđačkim udrugama iz cijele Hrvatske, upućen osnovnim školama i udrugama u gradu Velikoj Gorici s ciljem očuvanja spomena na hrvatskog branitelja i izviđača, Velikogoričanina  Tihomira Tomašića – Tihicu, pogubljenog u Domovinskom ratu na Vukovarskoj Ovčari.

Sudionici: Učenici velikogoričkih osnovnih škola, oko 150 izviđača iz Karlovca, Križevaca, Siska, Samobora i Zagreba, oko 30 izviđača iz Velike Gorice te oko 25 izviđača i članovi DVD Velika Gorica u organizaciji i provedbi memorijala.

Kao i prethodnih godina na memorijalu se očekuje oko 250 sudionika. Troškove sudjelovanja i prehrane za učenike velikogoričkih osnovnih škola snosi organizator.

Natjecateljske discipline

IZVIĐAČI – Poligon izviđačkih vještina:

  1. Vezanje čvorova s primjenom
  2. Signalizacija zastavicama
  3. Dizanje šatora
  4. Paljenje vatre
  5. Prva pomoć
  6. Orijentacija s kompasom
  7. Igre spretnosti, vještine i brzine

POLETARCI:

  1. Igre spretnosti, brzine i vještine
  2. poligoni izviđačkih vještina (kao i za izviđače samo znatno lakši)

UČENICI I DRUGI NEIZVIĐAČI:

  1. Igre spretnosti, brzine i vještine
  2. Poligoni izviđačkih vještina (za razliku od izviđača koji trebaju pokazati usvojeno znanje i vještine, učenici će imati priliku naučiti poneku od izviđačkih vještina i pokušati zadatke napraviti uz stručnu uputu i pomoć.

VAŽNE NAPOMENE:   

– Svi sudionici moraju imati ZAŠTITNE MASKE za lice, a prije dolaska potrebno je izmjeriti tjelesnu temperaturu. Molimo da se na susretu pridržavate važećih epidemioloških mjera.

– Zbog mogućnosti pogoršanja vremena sudionici trebaju obvezno ponijeti kišnu kabanicu i primjereno se obući. Uz skautski pozdrav „Budi pripravan!“ očekujemo vas sutra u Velikoj Gorici – poručili su organizatori.

Objava NITKO DA NE DOĐE DO PRIJATELJ DRAG 10. Memorijal u spomen na Tihomira Tomašića – Tihicu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.