Prijava

Vaša prijava

FOTO Tuđmanac oživio uz izviđačke aktivnosti u spomen na Tihomira Tomašića Tihicu

[]

Turopoljska udruga skauta „Tur“ danas je na Tuđmancu organizirala 10. memorijal „Nitko da ne dođe do prijatelj drag“, koji se održava u spomen na Tihomira Tomašića Tihicu, sudionika Domovinskog rata.

Predsjednik Turopoljske udruge skauta otkrio nam je što se sve radi na ovogodišnjem Memorijalu: ekipe pokazuju koliko su vješte u pojedinim disciplinama: od podizanja šatora, paljenja vatre. Pokazuju kako mogu mahati signalizaciju zastavicama, vezati čvorove, a pokazuju i primjenu znanja pružanja prve pomoći.

– Uz više klasičnih izviđačkih vještina, tu su i neke discipline koje zahtijevaju malo motorike, logike, snalaženja, brzine i vještine. Zapravo pokazujemo ono što učimo kroz godinu, a što nam je izuzetno korisno prilikom logorovanje i izviđačkih aktivnosti  – rekao nam je Alen Konjević, predsjednik Turopoljske udruge skauta.

Danas su im se pridružili učenici iz OŠ Šćitarjevo, zatim grupa djece iz Zaprešića koji su u pripremi oko osnivanja svoje udruge. Inače, izviđači su pristigli iz Karlovca, Siska, Svetog Martina pod Okićem, više izviđačkih udruga iz Zagreba i Križevaca.

U provedbi Memorijala organizatorima inače redovito pomažu članovi DVD-a Velika Gorica. Tijekom dana sve do 17.00 sati na Tuđmancu se odvija natjecateljski dio, a lokacija je, kako ističe predsjednik Alen Konjević izuzetno praktična zbog svoje prostranosti i fluktuacije ljudi.

– Ovo je jedno od događanja tijekom dječjeg tjedna. Drago mi je što smo unatoč jeseni djecu uspješno izvukli na zrak da se gibaju i žive zdravo. Želimo da se u Velikoj Gorici za nas zna, a isto tako da djeca primijete da im se nudi ovakva slobodna aktivnost, pa da nam se, tko ima sklonosti za izviđače i život u prirodi odluče pridružiti – zaključio je Konjević.

Objava FOTO Tuđmanac oživio uz izviđačke aktivnosti u spomen na Tihomira Tomašića Tihicu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.