Prijava

Vaša prijava

259. MATIČIN ČETVRTAK Uživo nakon dugo vremena uz predavanje na temu ‘Hrvatska ćirilična baština’

[]

Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici ovog četvrtka, 15. listopada s početkom u 19.30  sati poziva na 259. Matičin četvrtak u Područnu knjižnicu Galženica na Trgu Stjepana Radića 5 i online.

Nakon dugo vremena Matičin četvrtak održat će se uživo uz poštivanje epidemioloških mjera. Sutrašnje predavanje je na temu ‘Hrvatska ćirilična baština’ a održat će ga dr.sc. Kristian Paskojević iz Staroslavenskog instituta Zagreb.

Kristian Paskojević znanstveni je suradnik na Staroslavenskom Institutu  Zagreb, središnjoj hrvatskoj akademskoj ustanovi za istaživanje hrvatskog glagoljaštva. Njegovi znanstveni interesi vezani su za paleografsku problematiku(s utemeljenjem u jezikoslovlju) u obje dimenzije slavenskih pisama – glagoljičkoj i ćiriličkoj, koje su bogato u oba vida zastupljene u povijesti.

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je ukrajinski  jezik i književnost, te arheologiju, a potom  interdisciplinarni poslijediplomski doktorski studij medievistike, kada je obranio disertaciju  “Razvojni procesi diplomatičke ćiriličke minuskule u dokumentima srednjovjekovne dubrovačke kancelarije”. Osim navedenog istraživačkog rada, proučava i čitav niz tema vezanih uz hrvatsku povijest i arheologiju   prvenstveno  vezanih uz srednjovjekovno razdoblje, ali i šire.

– Veselimo se Vašoj  posjeti i  posjeti  Vaših prijatelja, kako uživo tako i na našu web stranicu – poručili su iz Ogranka.

Objava 259. MATIČIN ČETVRTAK Uživo nakon dugo vremena uz predavanje na temu ‘Hrvatska ćirilična baština’ pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.