Prijava

Vaša prijava

DAN UČENIČKIH ZADRUGA Velikogorički zadrugari jesenskim rukotvorinama predstavili Turopolje

[]

Sok od jabuke ili pekmez od jagode. Sirup od koprive ili mente. Sapuni, narukvice, ogrlice… Keramički ukrasi, mirisni jastučići, macerati, ulje za tijelo… I još štošta toga, ukrasnoga i uporabnoga, izložili su zadrugari, osnovnoškolci i srednjoškolci, na 8. Danu učeničkih zadruga Zagrebačke županije upriličenom u utorak, 12. listopada u Svetoj Nedelji.

„Okupili smo dvadesetak zadruga, sretni smo i ponosni što naš dan, nakon jednogodišnje stanke, ide dalje“, komentirala je Darinka Balen, tajnica Podružnice učeničkih zadruga Zagrebačke županije.

Nakon kraće svečanosti otvorenja manifestacije, štandove zadrugara obišli su zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Gabrijel Deak i zamjenik župana Ervin Kolarec. Kolarec je rekao da je izuzetno ponosan na kreativnu djecu.

„Želim istaknuti da je Zagrebačka županija jedina u Hrvatskoj koja ima Dan učeničkih zadruga, a naši zadrugari ostvaruju i međunarodnu suradnju. U tome će i dalje imati punu podršku Županije“, rekao je Kolarec.

Objava DAN UČENIČKIH ZADRUGA Velikogorički zadrugari jesenskim rukotvorinama predstavili Turopolje pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.