Prijava

Vaša prijava

Zračna luka Franjo Tuđman ponovno certificirana kao sigurna zračna luka u pandemijskim uvjetima

[]

Zagreb, 13. listopada 2021., Zagrebačka zračna luka je 2020. godine među prvim Europskim zračnim lukama uspješno prošla program akreditacije za uspostavu zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima COVID-19 pandemije.

Nedavno je završen ponovni proces akreditacije za 2021. godinu, u kojem je poseban naglasak stavljen na dodatno poboljšanje uspostavljenih zdravstveno sigurnosnih mjera u uvjetima COVID-19 na zračnim lukama, razvijen od strane Svjetskog vijeća zračnih luka (Airports Council International – ACI World).

Riječ je o procesu ispitivanja uvjeta i organizacije za zdravstveno sigurno korištenje prostora zračne luke, propisanih u skladu s preporučenim zdravstvenim mjerama utvrđenim u ACI smjernicama za ponovno pokretanje i oporavak zračnog prometa (ACI Aviation Business Restart and Recovery Guidelines). Program je osmišljen s ciljem utvrđivanja i dokazivanja činjenice da su zračne luke sigurna mjesta za boravak prilikom putovanja, te da se poduzimaju mjere predostrožnosti kako bi se smanjio svaki rizik po zdravlje putnika.

foto: Kronike Velike Gorice/Arhiva

Program je izrađen prema preporukama Organizacije međunarodnog civilnog zrakoplovstva (ICAO Aviation Recovery Task Force Recommendations) te sukladno najboljim primjerima iz industrije.

U provedenom postupku procjene svih dostavljenih dokaza, Međunarodna zračna luka Zagreb dokazala je da uspješno provodi sve propisane mjere i na taj način pruža uvjete za sigurno putovanje svim korisnicima, te je ponovno dobila Certifikat: AIRPORT HEALTH ACCREDITATION u trajanju od narednih 12 mjeseci.

“Ponosni smo što smo i drugu godinu za redom s uspjehom prošli zahtjevan proces provjere upravljanja i dodatnog poboljšanja svih mjera zaštite od COVID-19 infekcije u zračnoj luci. Novim certifikatom „sigurne zračne luke u uvjetima COVID-19 pandemije“ za 2021. godinu, dokazali smo našu predanost zaštiti zdravlja putnika, zaposlenika i svih korisnika naših usluga, što je zasigurno jedan od važnih preduvjeta za oporavak prometa.“ – istaknuo je Nicolas Duthilleul, direktor operative Međunarodne zračne luke Zagreb d.d.

Objava Zračna luka Franjo Tuđman ponovno certificirana kao sigurna zračna luka u pandemijskim uvjetima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.