Prijava

Vaša prijava

GASTRO TUROPOLJA Fenomenalan dan i fenomenalan grad!

[]

Gastro Turopolja najdugovječnija je gradska manifestacija koja već 20 godina prezentira domaću turpoljsku kuhinju, sljubljuje je s novim jelima i receptima, te postaje mjesto susreta i druženja Velikogoričnana, obrtnika, OPG-ova, to je mjesto gdje možete probati i kupiti domaće proizvode i podržati naše proizvođače. I ove je godine, iako zbog pandemije u izmijenjenom obliku, Gastro ostao vjeran svim ovim segmentima.

„Sredina listopada pravo je vrijeme za Gastro, za stvaranje sadržaja i zanimljivosti za naše sugrađane, ali i podrška ugostiteljima u ovim izazovnim gospodarskim godinama. Gastro nosi lijepe uspomene stvorene u ovih 20 godina i vjerujemo da će u godinama pred nama biti još bolji i bogatiji“, istaknula je direktorica TZVG Milada Mesarić.
Domaća hrana nudi se na štandovima oko Muzeja Turopolja; od štrukli, gibanica, domaćeg kukuruznog kruha, kolača i medenjaka, finih domaćih sireva, mesnatih proizvoda, džemova…

 

„Ovo je važno za naše obrtnike, za OPG-ove, da se pojave, predstave svoj rad, da se vidi što radimo! Tu su nam i gosti iz Zagrebačke županije ali i šire! Iako nedostaje ona središnja Gastro izložba i Nedjeljni ručak vjerujemo da ćemo već iduće godine sve nadoknaditi“, govori predsjednik Udruženja obrtnika, Vladimir Birek.

Probali smo tako i mi svašta! Počečli smo od štrukli; sa sirom, višnjom, marelicom i tartufima! Štrukli Cipov već su se profilirali i van granica Turopolja! „Dokaz je to kvalitetnog rada i kvalitete proivoda. Volim ono što radim i ljudi to prepoznaju, posebno moje štrukle i bele žgance, treba čuvati našu domaću kuhinju i gastronomiju“, govori nam vlasnica obrta, Ivana Belošević.

Uz domaću hranu tu je i ona „brza hrana“; hamburger, cheesburger, krumpirići, kuhano vino…Stižemo i na sarmu, kobase, fritule, kuhani gin koji je pripremio VG Legacy u humanitarnoj akciji Noin kaputić ( i prikupio više od 25 tisuća kuna!). Kolača i slastica najeli smo se kod kultnog goričkog slastičara Memetalija Zenunija- Memija, koji je stigao s „goričkom kalorijskom bombom“- baklavom! Čak četiri vrste čokolade, med i orasi ono je što krasi ovu slatku ljepoticu!

Na sajmu koji traje još danas naći ćete svega, za svakog ponešto. Tu je i prirodna kozmetika, biljna ulja, prirodne kreme, čajevi, sjemenke, sastojci za smoothije Aromarice Monike Antolović. „Veseli nas da se građani ponovo okupljaju i druže u opuštenoj atmosfer“, kaže.


A za opuštanje su zaduženi i pivari. Njih devet stiglo je na Velikogorički festival crafta. Pivo se točilo cijelu noć, a kako i ne bi kad je brojna publika pohrlila na koncert grupe PipsChips i Videoclips. Sjajna, nezaboravna atmosfera trajala je cijelu noć, a Gorica je uglas pjevala kultne stvari „prokletog kralja Zapruđa i Utrina“. Fenomenalan dan!

I danas smo s vama, na prostoru oko Muzeja Turopoljä. Vidimo se!

Objava GASTRO TUROPOLJA Fenomenalan dan i fenomenalan grad! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.