Prijava

Vaša prijava

POLICIJSKA VIKEND AKCIJA Najviše prekršaja ponovo zbog neprilagođene brzine!

[]

Tijekom vikenda u vremenu od 22,00 do 06,00 sati, na području PP Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“,  kojom prilikom su utvrdili  14 ciljanih prekršaja i to :

  • šest prekršaja nepropisne brzine kretanja vozilom
  • pet prekršaja nekorištenja pojasa za vrijeme vožnje
  • dva prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola
  • jedan prekršaj vožnja bez položenog ispita

Također je utvrđeno šest ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno su utvrđena 20 prometna prekršaja.

Alkoholni rekorder dolijao u Starom Čiču

U subotu, 16. listopada u 23,30 sati, muškarac starosti 32 godine upravljao je osobnim automobilom krećući se  kolnikom Velikogoričke ulice i mjestu Staro Čiče u smjeru jugoistoka.

– 32-godišnjak je od strane policijskih službenika zaustavljen kod kbr.22 navedene ulic gdje je izvršenim nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao alkohola u koncentraciji od 1.57 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg, Istom je naredbom privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati te je smješten u posebnu prostoriju PP Velika Gorica do otriježnjenja. Isti nije recidivist zbog čega je protiv istog podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu redovnim putem – otkrili su iz policije.

Jedna osoba je zadržana u posebnoj prostoriji do otriježnjenja, a nitko nije priveden dežurnom sucu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se samo jedna prometna nesreća i to s materijalnom štetom dok se u ostalo vrijeme vikenda dogodila još jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.

 

Objava POLICIJSKA VIKEND AKCIJA Najviše prekršaja ponovo zbog neprilagođene brzine! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.