Prijava

Vaša prijava

Jozo Šimunović iz Gornje Lomnice novi igrač HNK Gorice

[]

Nakon gotovo deset godina u Dinamu, pa onda još pet u škotskom velikanu Celticu, Jozo Šimunović se s navršenih 27 godina vratio kući. U svoj grad, u klub kojeg oduvijek smatra svojim. S HNK Goricom je Jozo potpisao ugovor do kraja aktualne sezone i odmah se stavlja na raspolaganje treneru Krunoslavu Renduliću.

Lijep je osjećaj vratiti se kući, u klub iz svoga grada, nakon toliko godina u inozemstvu. U ovim krajevima sam zadnjih godinu dana, a sad sam doma i nogometnom smislu. I presretan sam što ću se vratiti u trenažni proces i natjecateljski ritam. Veselim se svemu što nas čeka zajedno – rekao je Šimunović nakon što je odradio prvo fotografiranje u goričkom dresu.

Otišao sam iz Celtica prošlog ljeta, puno toga se u međuvremenu događalo, ali sve do ovog dogovora s Goricom ništa se nije dogodilo. Sad sam tu, potpuno fokusiran na svaki trening, s velikom željom da se što prije vratim u najbolju moguću formu. Ozljeda je sanirana, sve je u redu, sad je samo pitanje vremena adaptacije na treninge i utakmice. Već sam i razgovarao s trenerima na tu temu, svi znaju sve i bitno je samo raditi, trenirati i uživati u onome što najbolje znam, a to je igranje nogometa – govori Jozo.

U trenucima kad je odlazio u Škotsku, sredinom prošlog desetljeća, bilo je gotovo nezamislivo da bi HNK Gorica mogla dovesti igrača ovakvog renomea, no sad se sve poklopilo. Dok je Gorica rasla kao klub, Jozo se mučio s ozljedama, i sve se posložilo da on pomogne klubu, ali i klub njemu.

Doma sam u Gornjoj Lomnici, tu sam i odrastao, ali kad sam odlazio u inozemstvo, stvarno mogu reći da sam ostavio bitno drukčiju HNK Goricu. Klub je u međuvremenu jako napredovao, stekao rejting i renome na kojem želimo i dalje raditi. Situacija je dobra za nas, imamo šansu plasirati se u Top 4 i treba napraviti sve što je u našoj moći da u tome i uspijemo – ističe Šimunović, kojem neće trebati previše vremena za prilagodbu.

Pratio sam Goricu dosta, pogotovo u posljednje vrijeme. Uostalom, prva utakmica nakon povratka koju sam pogledao uživo nakon povratka iz Škotske bila je Gorica – Dinamo, sudar moja dva kluba, a zadnja koju sam pogledao uživo je Gorica – Istra. Tu sam stalno, u blizini, znam što se događa i kakva je situacija, upućen sam u sve. Od ranije znam Ivana Banića, koji je bio sa mnom u mlađim reprezentacijama, a i ostale znam barem iz viđenja, budući da sam često navraćao, tako da stvarno očekujem brzu prilagodbu. – završava.

Na dresu će nositi broj 55.

Dosad sam uvijek nosio peticu, a sad sam odlučio uzeti dvije, da budem duplo bolji nego prije – sa smiješkom je zaključio novi igrač HNk Gorice.

Izvor: HNK Gorica

Objava Jozo Šimunović iz Gornje Lomnice novi igrač HNK Gorice pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.