Prijava

Vaša prijava

FOTO TurBooks u Dvorani Galženica zaključen susretom renomirane autorice Ivane Bodrožić

[]

Jučerašnjim susretom u Dvorani Galženica s renomiranom, nagrađivanom i međunarodno priznatom hrvatskom književnicom Ivanom Bodrožić, friškom dobitnicom književne nagrade Meša Selimović za roman “Sinovi, kćeri”, iz Gradske knjižnice zaključili su ovogodišnji mali književni festival Turbooks.

– Održali smo susret Ivane Bodrožić i dijela velikogoričkih srednjoškolaca pod nazivom Lektiraonica. Naime, tridesetak učenika Ekonomske škole provelo je zanimljivih i ugodnih sat vremena u društvu autorice, a susret su izvrsno moderirale učenice Monika Kelemenić i Naomi Strejček. Učenici su oduševljeni autoricom, njenim razgovornim stilom te pristupom njihovoj generaciji. Dobili su dodatnu motivaciju za čitanje i pisanje, a vrlo rado bi ostali i duže da nisu morali na nastavu – otkrili su iz Knjižnice.
Nakon gostovanja u Požegi, gdje je svečano otvoren Mjesec hrvatske knjige, posjetom Velikoj Gorici Ivana Bodrožić nastavlja predstavljati svoj najnoviji roman „Sinovi, kćeri“ – dobitnik Nagrade „Meša Selimović“ za najbolji roman 2020. godine! Naime, ova ugledna nagrada dodjeljuje se za najbolji roman objavljen na govornom prostoru Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije i njome se tradicionalno završavaju međunarodni književni susreti Cum Grano Salis u Tuzli. Tako je u subotu 9. listopada 2021. u Narodnom kazalištu Tuzla žiri, nagrada pripala upravo Ivani Bodrožić za roman „Sinovi, kćeri“.

Zanimljivih i ugodnih sat vremena Lektiraonice, uklopljene u treći dan Turbooksa – malog velikogoričkog književnog festivala koji se već nekoliko godina odvija početkom Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada – 15. studenoga), proveli su upravo u društvu nagrađivane hrvatske autorice Ivane Bodrožć, čija je knjiga “Hotel Zagorje” u popisu lektire.

– Hvala učenicima Ekonomske škole Velika Gorica i njihovim profesoricama na pripremi i moderiranju susreta s autoricom, bilo je baš zanimljivo, drukčije i mislimo da ćemo cure angažirati za vođenje još pokoje tribine u knjižnici – poručili su iz Knjižnice.

Objava FOTO TurBooks u Dvorani Galženica zaključen susretom renomirane autorice Ivane Bodrožić pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.