Prijava

Vaša prijava

POKUPSKO Počinje katastarska izmjera i obnova katastra zemljišta na području općine

[]

Jučer, 21. listopada je održano otvaranje radova na novoj katastarskoj izmjeri i obnovi katastra zemljišta i zemljišne knjige za dio katastarske općine Pokupsko. Vrijednost ugovorenih poslova katastarske izmjere iznosi 2.712.380,63 kune s uključenim PDV-om, a tehničkog nadzora 350.987,50 kuna s uključenim PDV-om. Dakle, ukupna vrijednost katastarske izmjere veća je od 3 milijuna kuna i u cijelosti će biti financirana sredstvima Državne geodetske uprave.

Po završetku izmjere na području katastarske općine Pokupsko, novom geodetskom izmjerom bit će obuhvaćena i sva ostala naselja na području Općine Pokupsko. Izmjera će obuhvatiti cjelokupno građevinsko područje naselja Pokupsko i Cerje Pokupsko, te dio naselja Gladovec Pokupski (ulice Gladovec, Skrbini, Maleki i Gladovska Gora). Obuhvaćen će biti i dio poljoprivrednih površina koje se naslanjaju na navedene građevinska područja naselja. Katastarskom izmjerom bit će obuhvaćeno zemljište površine 619 hektara.

Idućeg četvrtka, 28. listopada će se u 17 sati u Lovačkoj kući u Pokupskom održati javni skup na kojem će izvoditelji nove katastarske izmjere dati detaljne informacije i upute vlasnicima zemljišta u obuhvatu nove katastarske izmjere.

Na otvaranju radova su bili prisutni predstavnici naručitelja katastarske izmjere, Državne geodetske uprave: načelnik Sektora za katastarski sustav Josip Zovko, voditelj Službe katastarskih izmjera i izradbe katastarskih operata Mladen Pandža i pročelnik Područnog ureda za katastar Zagreb Tomislav Varović. Također, prisutne su bile predsjednica Općinskog suda u Velikoj Gorici Željana Kauzlarić i voditeljica Zamljišnoknjižnog odjela Klaudija Stipić, kao predstavnice institucije koja će trebati provesti izrađeni elaborat katastarske izmjere.

Zajednicu ponuditelja koja je s Državnom geodetskom upravom sklopila ugovor o poslovima izrade katastrarske izmjere predstavljali su Vedran Car iz tvrtke Cadcom d.o.o., Zagreb i Branko Manojlović iz tvrtke Geoprojekt d.d., Opatija, a tvrtku Geodist d.o.o. iz Zagreba, koja će vršiti usluge tehničkog nadzora nad provedbom katastarskih izmjera, predstavljao je Tomislav Stipić.

 

Objava POKUPSKO Počinje katastarska izmjera i obnova katastra zemljišta na području općine pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.