Prijava

Vaša prijava

Objašnjena situacija s Aglomeracijom i pročistačem otpadnih voda

[]

Direktor VG Vodoopskrbe, Krunoslav Višić, obratio se nazočnima na 3. sjednici Gradskog vijeća u vezi projekta “Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Aglomeracije Velika Gorica” te je izvijestio koje je stanje radova te što se događa sa natječajem za Pročistač za otpadne vode.

Htio bih vam izvijestitit kronologiju i stanje natječaja koji je otvoren u srpnju ove godine. Pročistač je sastavni dio projekta Aglomeracije. 5. srpnja je otvoren poziv u elektroničkom oglasniku, ista je objavljena i u glasniku EU dan nakon. Nakon toga po objavi postupka je prethodilo savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima. 15. srpnja je zaprimljena žalba na dokumentaciju o nabavi. Sukladno zakonu, VG Vodoopskrba je dostavila odgovor te se postupak nastavio nakon zaprimljenog rješenja. Sukladno rješenju smo objavili izmijenjenu dokumentaciju u elektroničkom obliku te u službenom listu. 1. rujna je trebalo biti otvaranje ponuda, no s obzirom na to da je zaprimljena žalba sljedeća je planirana za 25. listopada ove godine. 14.10. je objavljena druga izmjena te po treći put objavljeni odgovori i pojašnjenja gospodarskim subjektima. Trenutno je natječaj u procesu zaprimanja ponuda. Rok za dostavu ponuda istječe 5. studenog te će se tada održati otvaranje ponuda. Od tog dana kreće rok od 120 dana za donošenje odluke o odabiru odluku.“, objašnjava.

Nadodaje i kako su svima dostupne informacije te da se produženjem roka ispoštovao Zakon i izbjegla eventualna žalba zbog neproduženja roka. “Produljenje roka je uobičajena praksa te svim subjektima pruža mogućnost kvalitetnijeg davanja ponuda.“, zaključuje Višić.

Što se još događa na 3. sjednici Gradskog vijeća možete pratiti OVDJE.

Objava Objašnjena situacija s Aglomeracijom i pročistačem otpadnih voda pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.