Prijava

Vaša prijava

Vijeće GČ Vladimir Nazor odbija zahtjev za promjenom imena Trga maršala Tita

[]

Nakon objavljenog teksta u medijima o tome kako će se o promjeni imena ulice Trg maršala Tita glasati na već sljedećoj Gradskoj sjednici, Vijeće Gradske četvrti Vladimir Nazor poslalo nam je osvrt na navedenu inicijativu.

Kako navodi član Vijeća, Luka Tarle, tajnica Službe Gradskog Vijeća, Mirjana Pontoni, uputila je službeni dopis članovima Vijeća gradske četvrti „Vladimir Nazor“  sa nepotpunim prilogom prijedloga ogranka političke stranke „Domovinski pokret“ u Velikoj Gorici potpisanog od strane „Dr. Zvonimira Lovrića“.

Zaključak koji su donijeli na sjednici Gradske četvrti je da Trg maršala Tita nije potrebno preimenovati. Mišljenje su iznijeli analizom dokumenta inicijative ogranka političke stranke „Domovinski pokret“ u Velikoj Gorici te prikupljenom dokumentacijom vezanoj za spomenuti Trg koju možete pronaći u dokumentu na kraju teksta.

U analizi dodaje i kako građani temeljem članka 38. Ustava demokratske Republike Hrvatske, imaju pravo odrediti kako će se zvati ulica u njihovom gradu, a tvrditi kako je ime Trga „nedopustivo“, što čini Domovinski pokret, po članovima GČ  sugerira kako je dio građana zaostao u totalitarnom režimu, te da je nekulturan. Isto zaključuju prema izrečenom što i citiraju u analizi (dalje u tekstu).

Temeljem navedenog poslali su nam i zaključak kako se većinom glasova Vijeća odbija zahtjev za promjenom imena Trga maršala Tita u predloženi Trg grada Vukovara.

Osvrt na inicijativu preimenovanja Trga maršala Tita

Objava Vijeće GČ Vladimir Nazor odbija zahtjev za promjenom imena Trga maršala Tita pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.