Prijava

Vaša prijava

Prijavite komunalne probleme putem besplatnog portala Prijavi.to

[]

Od danas je za sve građane dostupan novi alat, portal za prijavu komunalnih problema nadležnim službama. Riječ je o servisnom portalu Popravi.to koji daje zadatak nadležnim službama da otklone i riješe komunalne probleme. Alat je besplatan, a osmišljen je kroz suradnju Code for Croatia i Gonga s ciljem olakšavanja prijave problema i šteta na javnim površinama i infrastrukturi u svakom gradu, općini, ili bilo gdje na području Hrvatske, navodi N1.

Tako građani više ne moraju istraživati kome će uputiti prijavu o rupi na kolniku ili nogostupu, uličnoj rasvjeti koja ne radi, oštećenoj klupi ili nepropisnom odlagalištu otpada. Portal funkcionira tako da se treba označiti na karti, opisati i fotografirati te označiti kategoriju. Nakon toga prijava stiže na pravu adresu, u slučaju grada, komunalnim službama.

Zanimljivo je i to što će prijava na portalu biti vidjiva svima te se time omogućuje nadgledanje javnih vlasti o tome koliko su učinkovita njihova lokalna komunalna poduzeća.

Također, na portalu će biti vidljivo kako i kada je problem ranije prijavljen, te u kojoj je fazi rješavanja što je najveća svrha portala.

Objava Prijavite komunalne probleme putem besplatnog portala Prijavi.to pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.