Prijava

Vaša prijava

PROMOCIJA Predstavljena knjiga ”Nijemci u Zagrebu i okolici kroz stoljeća”

[]

”Nijemci u Zagrebu i okolici kroz stoljeća” autora Gorana Beusa Richembergha knjiga je jučer predstavljena u Vijećnici Pučkog učilišta. Dvojezična se knjiga proteže na 430 stranica, a svojevrsni je podsjetnik na istaknute Nijemce koji u Zagrebu i okolici žive još od 13 stoljeća.

“Želio sam priču o našim precima učiniti dostupnom većem krugu ljudi i kad sam krenuo u istraživanjei prikupljanje materijala bio sam fasciniran saznanjima do kojih sam došao. Zapanjilo me koliko je ljudi, skrivenih, zaboravljenih, fasciniralo me kako ne postoji ni jedna monografija u Zagrebu koja govori o drugim etničkim skupinama, osim Hrvata”, govori Beus Richembergh koji je u projekt krenuo 2017. putujućom izložbom.

Uvodno je knjigu predstavila ravnateljica Gradske Knjižnice Katja Matković Mikulčić, a govorili su i Luka Kazimović, kustos Samoborskog muzeja i Boris Beck, književnik i publicist. U vijećnici su se okupili brojni gosti, stigao je gradonačelnik Krešimir Ačkar te predstavnici političkih stranaka.

Objava PROMOCIJA Predstavljena knjiga ”Nijemci u Zagrebu i okolici kroz stoljeća” pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.