Prijava

Vaša prijava

Najviše prekršaja dobili su biciklisti zbog nekorištenja biciklističke trake

[]

Gorička policija je tijekom jučerašnjeg dana u vremenu od 08,00 do 16.00 sati provedela preventivno – represivnu akciju „Nadzor vozača motocikala, mopeda i bicikala“. Zatekli su nekoliko prekršaja, od čega najviše počinjenih od strane biciklista.

Cilj akcije je poštivanje prometnih propisa od strane vozača motocikala, mopeda i bicikala, glede nošenja zaštitne kacige, vožnja bicikala po biciklističkoj stazi. Biciklisti, mopedisti i motociklisti su najranjivija skupina sudionika u prometu.

Naime, pet biciklista nije se kretalo biciklističkom trakom, dok je jedan prekršaj utvrđen iz čl.238.st.7. ZSPC-a, a radi se o isteku prometne dozvole do 15 dana. Također tijekom provođenja akcije utvrđeno je i četiri ostalih prekršaja iz domene prometa tj. ukupno je utvrđeno 10 prometnih prekršaja. Tijekom provođenja akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika.

– S obzirom na konstantno povećanje broja bicikala u prometu kao i sve češće sudjelovanje istih u prometnim nesrećama, tijekom  provođenja zadaća posebnu smo pozornost posvetili prekršajima koje čine vozači bicikala naročito se to odnosi na prekršaje vožnje po nogostupu, nekorištenja biciklističkih staza ili traka, kretanje u nedopuštenom smjeru i nekorištenja reflektirajući prsluka za vrijeme noći izvan naselja – kazali su iz goričke policije.

Objava Najviše prekršaja dobili su biciklisti zbog nekorištenja biciklističke trake pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.