Prijava

Vaša prijava

FOTO Šest sljedova štrukli u Bistrou Babriga nakon kojih nitko nije ostao gladan

[]

Dok su u Zagrebu posljednjih godina germ-knedle preplavile gotovo sve restorane, Velika Gorica ima svoju tradicionalnu slasticu kojoj predviđamo jednaku sudbinu – štrukle u raznim varijantama. 

U to smo se uvjerili upravo sinoć u Bistrou Babriga gdje je bila prava večer štrukli i to u šest sljedova! U punom restoranu i uz odličnu atmosferu ponešto za sebe mogli su pronaći ljubitelji slanih i slatkih jela.

Evo što je sve bilo na meniju:

  • turopoljski nadigač sa sirom
  • kuhani štrukli sa sirom i makom
  • zapečeni slani štrukli omotani špekom u kiselom vrhnju
  • slatki štrukli sa orasima, cimetom i dunjom
  • kuhani slani štrukli s turopoljskim tartufima
  • turopoljski zapečeni štrukli sa šumskim voćem i sladoledom

Iako je strašno teško bilo odabrati “pobjednika” jer ipak se o ukusima ne raspravlja, naš favorit bili su kuhani štrukli sa sirom, makom i šumskim voćem te slani s turopoljskim tartufima. Kako nam govori kuhar Tomislav Jančić, do ideje je došao jer voli neprestano istraživati i isprobavati nove stvari te nuditi nešto novo svojim gostima.

Štrukli s makom imali su mekano tijesto, punjenje od maka, sira i malo šumskog voća što je zajedno činilo pravu slano/slatku fantaziju. Preljev od maka samo je dodatno začinio ovaj desert.

Kuhani slani štrukli s turopoljskim tartufima nešto su što bi svi Velikogoričani trebali isprobati. Ova kombinacija je dokaz da se mogu uskladiti tradicionalni okusi s nečim sasvim novim kao što su tartufi u našem kraju. Ovo je i odlična prilika da isprobate okus ovog zemljanog blaga.

U Bistro Babrigi ne trebate čekati posebne “štrukla večeri” da biste isprobali ove deserte jer se većina njih (ovisno o sezoni) i inače nalazi na meniju. Na vama je samo da dođete i sami odaberete svog favorita.

Ps, dođite gladni, trebat će vam mjesta da sve ovo isprobate!

Objava FOTO Šest sljedova štrukli u Bistrou Babriga nakon kojih nitko nije ostao gladan pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Regionalno natjecanje u rješavanju Sudoku zadataka