Prijava

Vaša prijava

Zagreb Film Festival stiže u Goricu s ova četiri filma!

[]

Velika Gorica će i ove godine ugostiti filmove koji će se prikazivati u sklopu Zagreb Film Festivala. Stižu četiri filma – Još samo malo, Čovjek koji je prodao svoju kožu, Oaza te Nemirni. Filmovi će se prikazivati 18. i 19. studenog u 18 i 20 sati. Ulaz je moguć uz predočenje EU COVID potvrde. U nastavku donosimo kratke sinopsise filmova kako biste se lakše odlučili koji pogledati.

Još samo malo, 18.11., 18 sati

  • drama, obiteljski (Finska)

Trajanje: 82′
Režija: Hamy Ramezan; uloge: Shahab Hosseini, Aran-Sina Kehsvari, Shabnam Ghorbani

Trinaestogodišnji Iranac Ramin živi s obitelji u izbjegličkom centru u Finskoj. Baš kada počne uživati u školskim praznicima, njegova obitelj dobiva vijest da im je odbijen azil. Film je topla priča o borbi za sreću i opstanak usred neizvjesne budućnosti.

Čovjek koji je prodao svoju kožu, 18.11., 20 sati

  • drama (Tunis, Francuska, Belgija, Švedska, Njemačka)

Trajanje: 104′
Režija: Kaouther Ben Hania; uloge: Yahya Mahayni, Dea Liane, Monica Bellucci, Koen de Bouw

Mladi i impulzivni Sirijac Sam Ali bježi u Libanon kako bi pobjegao od rata. Plan mu je doći do Europe i započeti novi život sa svojom zaručnicom Abeer.
U očajničkoj potrazi za novcem i papirima koji će mu omogućiti da otputuje u Europu i spasi Abeer od prisilnog braka, Sam prihvaća ponudu kontroverznog umjetnika Jeffreyja koji na njegova leđa želi tetovirati schengensku vizu i pretvoriti Samovo tijelo u umjetničko djelo. Sam brzo otkriva da je tom odlukom dobio sve samo ne slobodu.
Prvi je to tuniski film nominiran za Oscara.

Oaza, 19.11.,18 sati

  • drama (Srbija, Nizozemska, Slovenija, BiH, Francuska)

Režija: Ivan Ikić
Uloge: Goran Bogdan, Maruša Majer, Marijana Novakov, Tijana Marković

Ovogodišnji srpski kandidat za nagradu Oscar, premijerno je prikazan u Veneciji gdje je osvojio prestižnu nagradu Europa Cinemas Label.

Tinejdžerka Marija dolazi u dom za mlade s posebnim potrebama i tamo se sprijateljuje s temperamentnom Draganom. No kada se obje djevojke zaljube u povučenog Roberta, među njima počinje opasna igra nadmetanja. Osuđeno na izolaciju od društva i život sputan mrežom rigidnih pravila, troje tinejdžera čezne za slobodom i povezanosti. Pod snažnom navalom novih emocija, djevojke će svojim impulzivnim postupcima unijeti nered u krhki mir doma, a njihov će nasilni sukob prerasti u očajničku potragu za izlazom.

Nemirni, 19.11., 20 sati

  • drama (Belgija, Luksemburg, Francuska)

Režija: Joachim Lafosse
Uloge: Leïla Behkti, Damien Bonnard

Restauratorica Leila i slikar Damien duboko su zaljubljeni, a njihov sin obožava svog zabavnog i spontanog oca. Međutim, Damien pati od bipolarnog poremećaja i njegovi napadaji destruktivnog ponašanja postaju sve veći teret za obitelj.

Objava Zagreb Film Festival stiže u Goricu s ova četiri filma! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.