Prijava

Vaša prijava

Odgajateljice iz Lojtrice i Cicibana sudjelovale na znanstvenom skupu

[]

Prošlog tjedna, 11. i 12. studenog u Opatiji se održao međunarodni – znanstveno stručni skup “Promjene u RPOO u – RPOO kao promjena: odgoj i obrazovanje kao odgovor na novo normalno“. Riječ je o skupu koje organizira OMEP, međunarodna organizacija koja se bavi svim aspektima odgoja i obrazovanja u ranom djetinjstvu.

Na skupu su sudjelovale i odgajateljice iz velikogoričkih vrtića. Petra Gotal mag.praesc. educ i doktorantica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu iz DV Lojtrica i Katarina Šeravić Lovrak mag.presc.educ. iz DV Ciciban predstavile su svoje istraživanje na temu „Zadovoljstvo roditelja provođenjem programa ranog usvajanja stranog jezika“ i tako dale svoj doprinos u odgojno obrazovnoj znanosti.

OMEP inače brani i promiče prava djece na odgoj i obrazovanje u svijetu i podržava aktivnosti koje poboljšavaju dostupnost visoko kvalitetnog obrazovanja i skrbi za djecu. Organizacija je osnovana 1948. godine. Na međunarodnom skupu sudjelovali su brojni domaći i inozemni stručnjaci koji se bave područjem ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja.

Objava Odgajateljice iz Lojtrice i Cicibana sudjelovale na znanstvenom skupu pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.