Prijava

Vaša prijava

FOTO Turopoljske mažoretkinje uz emotivan film proslavile 25 godina djelovanja!

[]

Sinoć se u Dvorani Gorica održala posebna proslava 25 godina djelovanja Turopoljskih mažoretkinja. Početak večeri bio je zanimljiv “light-show” nastup seniorki koje još uvijek nisu zaboravile svoje pokrete. Na okupljanju su bile brojne male mažoretkinje, ali i članovi njihovih obitelji koji su s njima došli uveličati ovaj poseban dan.

Turopoljske mažoretkinje krase pozornice Velike Gorice, Turopolja, Hrvatske i Europe od 1996. godine, a svoju uspješnu i dugogodišnju tradiciju duguju velikoj podršci koju su uvijek dobivale. Što od institucija, što od roditelja koji su uvijek s veseljem svoju djecu ostavljali na treninzima. A djevojčice i djevojke su tamo naučile važne vrijednosti – biti mažoretkinja znači biti dio tima koji se podržava i zajedno raste.

Sve te vrijednosti u njih su utkali osnivači – Boris Đurađić i njegova supruga Radmila Đuračić koja je ujedno i glavna trenerica svih ovih godina. U svom govoru prisjetila se svih onih koji su imali ulogu u osnivanju i djelovanju rada Udruge, a koji više nisu s nama te zahvalila svima na dosadašnjoj podršci.

U ovih 25. godina je kroz Turopoljske mažoretkinje prostupalo preko 500 djevojaka i djevojčica. Osnovane su 1996. pri DVD-u Kuče, a godine nakon izdvojile su se kao samostalna udruga. Nakon toga su postale i jedne od osnivača Zajednice Kulturno-umjetničkih udruga Grada Velike Gorice, kasnije i Zajednice kulturno umjetnički udruga Zagrebačke županije.

Turopoljske mažoretkinje ne bi bile to što jesu bez svog Turopolja i Grada Velike Gorice čiji grb ponosno nose na službenim odorama. Uveličale su gotovo svaki veliki događaj od Fašnika, Gastro Turopolja, Goričkih večeri.. Grad je njihov potencijal uvijek njegovao, a kako je naveo gradonačelnik Krešimir Ačkar, Grad će to činiti i dalje. “Čast mi je biti ovdje i podijeliti povijest i tradiciju uz ove mlade, potencijalne ljude koji su večer s nama. Kako je rastao grad, tako su rasle i Turopoljske mažoretkinje te zajednički identitet i tradicija. Pokazuju kontinuirani rad i kvalitetu kroz medalje koje su osvojile te niti jedna manifestacija u Velikoj Gorici ne prolazi bez njih.”, govori Krešimir Ačkar.

Dok su za 20. godina rada 2016. godine izdale Monografiju u slikama, za 25. rođendan su Turopoljske mažoretkinje svoje goste odlučile počastiti filmom o njihovom nastanku i radu. Film je snimao Mario Žilec, u glavnim ulogama su bile, mažoretkinje, one koje su bile u Udruzi od početka, ali i one najmlađe koje svoj put tek počinju.

Dodijeljene su i posebne zahvale i priznanja onima koji su pomagali rad udruge i njihove aktivnosti, ali i onima koje već godinama pokazuju svoju vjernost. Zahvale za sponzore koji su pomogli film primili su Vladimir Štarkelj i Autokuću Štarkelj, Filip Galeković i PSS Galeković te doktor Marko Morić i Veterinarska stanica Velika Gorica.

Zahvale za pomoć u radu išle su Dariju Sučecu i tvrtki Pokupčanka, Ružici Gašperić te MediaM video produkciji. Pozdravljeni su i timovi prijatelji – Osnovna škola Milka Trnina iz Križa, Plesni klub Barbara, DVD Velika Gorica te Puhački orkestar DVD Gornji Desinec.

Osim zahvala, pripremljena su i posebna priznanja za pet godina rada u udruzi te 15 i čak 25 godina vjernosti.
Za pet godina rada u udruzi priznanja su primile Anđela Karačić, Monica Tominčić, Paola Bratković te Dorotea Bratković. Priznanje za 15 godina vjernosti udruzi pripalo je Anji Draganić. I one navjernije, koje su dio Turopoljskih mažoretkinja od samih početaka. Priznanja za 25 godina vjernosti primile su Ana Šagovac, Ivana Bratković, Marija Đuračić, Maja Tominčić i Diana Prevolnik.

Objava FOTO Turopoljske mažoretkinje uz emotivan film proslavile 25 godina djelovanja! pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.