Prijava

Vaša prijava

Trebate u poštu ili neku državnu instituciju? Od sutra uz covid potvrde, možete i uz ove dokumente

[]

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o uvođenju posebnih sigurnosnih mjera obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova („Narodne novine“, broj: 121/21), a koja stupa na snagu od sutra, 16. studenog, donosi nove obaveze za građane.

Tako za ulazak u državne i javne institucije neće biti obavezno imati isključivo EU digitalnu potvrdu, pa svi oni koji je dosad nisu isprintali ili ne žele skidati aplikaciju COVID GO, imaju i druge načine kako bez testiranja ući u zgradu Gradske uprave, poštu, policiju, Gradsku knjižnicu, Muzej, POU Velika Gorica, škole i odgojno-obrazovne institucije, kojima je osnivač država ili Grad.

Oni koji su preboljeli COVID 19 u sve državne i javne institucije moći će ulaziti i na temelju potvrde liječnika primarne zdravstvene zaštite izdane na temelju testa, a važno je znati da će se priznavati potvrda izdana za rezultat ne samo PCR nego i antigenskog testa.

Dodatno, potvrda će vrijediti 12 mjeseci od postavljanja dijagnoze što preboljelima daje puno šire mogućnosti nego EU digitalna potvrda, s obzirom na činjenicu da se njome status imunosti preboljelog definira na period od samo šest mjeseci.

Objava Trebate u poštu ili neku državnu instituciju? Od sutra uz covid potvrde, možete i uz ove dokumente pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.