Prijava

Vaša prijava

U gradskim i javnim ustanovama od jutra provedba Odluke nacionalnog stožera bez poteškoća

[]

Prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, EU digitalnu potvrdu prilikom dolaska na posao od danas trebaju predočiti svi javni i državni službenici, a isto vrijedi i za službenike Gradske uprave te ostalih gradskih poduzeća i ustanova kojima je osnivač Grad.

Naime, kako nam otkrivaju iz Grada, za djelatnike koji nemaju covid putovnicu ili nisu preboljeli COVID-19 unutar šest mjeseci testiranje je organizirano od strane poslodavca, i to dva puta tjedno.

– Testiranje provodi tvrtka CroLab. Naime, po uputama Nacionalnog stožera djelatnici trebaju predočiti covid potvrdu ili potvrdu o testiranju. Provode se antigeni testovi prema uputama nacionalnog Stožera RH minimalno dva puta tjedno i nismo detektirali nikakve poteškoće u provođenju uputa – kazali su iz Grada.

Podsjećamo, za one koji nisu cijepljeni ili su preboljeli covid, za ulazak u prostorije pod ingerencijom Grada, te bilo koje institucije lokalne i regionalne samouprave trebaju predočiti antigeni test (ne stariji od 48 sati) ili PCR test (ne stariji od 72 sata).

Nadalje, zaposlenici su dužni pokazati COVID potvrde osobi koju ovlasti poslodavac, a odbiju li se testirati ili pokazati potvrdu neće moći ući u radni prostor.

Jutros smo kontaktirali načelnika gradskog Stožera civilne zaštite, koji nam je otkrio kako od jutra prate provedbu sigurnosnih mjera sukladno Odluci, te da sve teče bez poteškoća.

– Sve smo postavili da se dobro provede, za sada sve ide kako treba. Pripremili smo se odmah u najavi i organizirali kako bi od danas sve funkcioniralo. Sve su gradske firme i gradske ustanove instruirane, pratimo izvještaje koji nam pristižu i nema nikakvih poteškoća u provedbi – rekao nam je načelnik gradskog Stožera civilne zaštite, Jakov Sivrić.

Objava U gradskim i javnim ustanovama od jutra provedba Odluke nacionalnog stožera bez poteškoća pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Započela isplata predujma poljoprivrednicima