Prijava

Vaša prijava

Domovinski pokret: Imena iz hrvatske povijesti koja predstavljaju prijepore ne treba javno isticati i slaviti

[]

Danas su kod Trga maršala Tita iz gradskog ogranka Domovinskog pokreta održali tiskovnu konferenciju na temu inicijative imenovanja Trga grada Vukovara u Velikoj Gorici.

Zadovoljni su sa suradnjom s velikogoričkom vlasti. Smatraju da su se kao njihov programski partner pokazali kao suradnici koji poštuju dogovore. Jedno od njihovih zahtjeva je bilo upravo preimenovanje u Trg grada Vukovara.

– Za nas je od presudne važnosti da se imena iz hrvatske povijesti koja predstavljaju prijepor i mogući izvor nesloge u narodu, ne treba javno isticati i slaviti, a u tu skupinu pripada i ime Josipa Broza. Bez pobjede u Domovinskom ratu danas ne bi bilo Hrvatske. Jedan od temelja i simbola borbe našega naroda, upravo je žrtva grada heroja, grada Vukovara, gdje je svoje živote dalo četiri Velikogoričana, među njima heroji Armstrong i Tihica. Podredno tome, DP je podnio zahtjev za preimenovanje Gradskom vijeću – kazao je prim. dr. sc. Zvonimir Lovrić, dr. med, prof., predsjednik Ogranka DP-a Velike Gorice.

Ovom se prigodom prisjetio, kao liječnik i domoljub, doktorice Vesne Bosanac i doktora Zorana Aleksijevića, kazavši kako su, posebice ovih dana njegove misli uz njih i grad Vukovar.

Podsjećamo kako će se na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća odlučivati po tomm pitanju. U proračunu za iduću godinu predviđena su sredstva za uređenje trga i postavljanje spomenika u obliku vukovarskog vodotornja. Ujedno, Grad će na sebe preuzeti i troškove zamjene osobnih dokumenata.

Objava Domovinski pokret: Imena iz hrvatske povijesti koja predstavljaju prijepore ne treba javno isticati i slaviti pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Počeli su nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije