Prijava

Vaša prijava

Paljenje lampiona za Vukovar: Učenici u gradu, mještani u okolnim mjestima

[]

Kao i godina do sada, učenici velikogoričkih osnovnih škola će paljenjem i postavljanjem lampiona obilježiti Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Sudjelovat će sve Osnovne škole – OŠ Jurja Habdelića, OŠ Nikole Hribara, OŠ Eugena Kumičića, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Novo Čiče, OŠ Šćitarjevo, OŠ Velika Mlaka i OŠ Vukovina čiji će razredi 17. studenog od 16:30 sati postavljati upaljene lampione duž Zagrebačke ulice u Velikoj Gorici. Lampione će u škole ranije dostaviti djelatnici cvjećarne „Kamelija“.

Foto: Udruga Moj Buševec

Osim učenika, lampione će paliti i u okolnim mjestima. Tako je Udruga moj Buševec pripremila 550 lampiona koje građani besplatno mogu preuzeti na štandu kod crkve gdje će upaljene lampione postaviti na predviđeno mjesto ispisivanjem riječi grada heroja” VUKOVAR” kao i na 3,5 m visokog postolja u obliku Vukovarskog vodotornja.

U znak sjećanja na žrtve Vukovara, Škabrnje i drugih mjesta stradalih u Domovinskom ratu palit će se lampioni i u Turopolju. Iz Mjesnog odbora tako pozivaju sve udruge koje djeluju u mjestu, kao i sve mještane Turopolja, da 17. studenog u 18 sati dođu do raspela u Park turopoljskih branitelja kako bi se pomolili i zapalili lampaše.

Objava Paljenje lampiona za Vukovar: Učenici u gradu, mještani u okolnim mjestima pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.