Prijava

Vaša prijava

FOTO: Da se ne zaboravi, cijeli grad u znaku sjećanja

[]

Kao i godina do sada, učenici velikogoričkih osnovnih škola su paljenjem i postavljanjem lampiona obilježili sutrašnji Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Skroz od autobusnog kolodvora pa sve uzduž Zagrebačke ulice postavljeni su lampioni i sada grad svijetli u znak sjećanja za sve one koji više nisu s nama. Sudjelovale su sve Osnovne škole – OŠ Jurja Habdelića, OŠ Nikole Hribara, OŠ Eugena Kumičića, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Novo Čiče, OŠ Šćitarjevo, OŠ Velika Mlaka i OŠ Vukovina.

Iz OŠ Nikole Hribar saznajemo kako se obilježavanju priključio četvrti razred s 28 učenika. U razgovoru s njima saznajemo da znaju iz kojeg razloga pale lampione te da razumiju koliko je važno ovo sjećanje. Učiteljica Petra Klenović ispričala nam je da su ove godine prvi puta odabrani te da im je drago da imaju tu čast u ime škole.

Ovi veseli mališani na fotografiji iznad su učenici 4. razreda OŠ Eugena Kvaternika koji su tražili malo zanimljiviji način kako da postave lampione. Kako nam govori njihova učiteljica, vole biti posebni.

Osim lampiona koje su postavili učenici, građani su se okupili i u velikogoričkim kvartovima također iskazali poštovanje za sve žrtve. Cijela Velika Gorica u znaku je sjećanja, a kako izgleda, pogledajte u galeriji u nastavku.

Objava FOTO: Da se ne zaboravi, cijeli grad u znaku sjećanja pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.