Prijava

Vaša prijava

Muškarac lažnu potvrdu koju je krivotvorila medicinska sestra podigao u goričkoj ljekarni

[]

Policijski službenici PU zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad deset osoba (31, 22, 23, 23, 32, 30, 28, 39, 58 i 65) zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Krivotvorenje isprava“, „Zlouporaba položaja i ovlasti“ i „“Krivotvorenje isprava“ pomaganjem.

– Sumnja se da je 31-godišnjakinja tijekom listopada 2021. godine, kao zaposlenica medicinske ustanove u Zagrebu, ovlaštena za unošenje podataka o cijepljenju osoba u za to predviđeni informacijski sustav, iskoristila svoju ovlast te u sustav unijela netočne podatke da su osumnjičena 28-godišnjakinja i 65-godišnjak cijepljeni jednom dozom cjepiva i to početkom kolovoza 2021. godine, iako je znala i bila svjesna činjenice da nisu cijepljeni – ptkrili su iz policije.

Naime, 28-godišnjakinja je tijekom listopada 2021. godine, sumnja se, s ciljem pribavljanja važeće EU digitalne COVID potvrde, iako je bila svjesna i znala da na nju nema pravo, u dogovoru s 30-godišnjakom koji joj je rekao da poznaje osobu koja može izraditi važeću potvrdu, predala mu potrebne osobne podatke i određeni novčani iznos. Uz pomoć osumnjičenih 32-godišnjaka i dvojice 23-godišnjaka podaci i novac su predani 22-godišnjaku koji ih je potom predao osumnjičenoj 31-godišnjoj zaposlenici medicinske ustanove u Zagrebu zbog unosa podataka u za to predviđeni informacijski sustav. Nakon proteka tjedan dana osumnjičeni 30-godišnjak je u ljekarni na području Velike Gorice podigao EU digitalnu potvrdu za 28-godišnjakinju i poslao joj putem emaila, da bi je ona nakon toga u četiri navrata iskoristila prilikom prelaska državne granice.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici predali su 31-godišnjakinju i 22-godišnjaka pritvorskom nadzorniku te podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok će protiv ostalih osumnjičenih osoba podnijeti kaznenu prijavu redovnim putem.

Objava Muškarac lažnu potvrdu koju je krivotvorila medicinska sestra podigao u goričkoj ljekarni pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.


Zasadi stablo, ne budi panj!