Prijava

Vaša prijava

Bikovi protiv MKS-a iz Dabrowe Gornicze

[]

U 5. kolu ovogodišnjeg izdanja Alpe Adria Kupa košarkaši Gorice putuju na gostovanje u Poljsku gdje ih čeka ekipa MKS iz Dabrowe Gornicze, grada od 120 000 stanovnika u južnoj Poljskoj.

Klub je osnovan 1992. godine i većinu vremena je proveo u 2. poljskoj ligi, ali od sezone 2014/15 natječu se u najvišem rangu natjecanja. Do sada su 3 puta izborili 6. mjesto i playoff, a najdalje su dospjeli u sezoni 2018./19. kada su ispali u polufinalu. Dakle, klub je po mnogo čemu nalik na Goricu, a trenutno su mu najjače poluge američki košarkaši Marble i Lewis. Osim njih tu je i naš Josip Sobin, a opasan po koš Gorice bit će i srpski košarkaš Milivoje Mijović.

Za Goricu će najveći problem predstavljati izostanak Mate Kalajžića koji je pozvan u reprezentaciju na kvalifikacijske utakmice protiv Slovenije i Finske. Gorica je na omjeru 3-1, a MKS na 2-1 uz utakmicu manje. Ekipe su dakle direktni suparnici u borbi za prolaz skupine, a Bikovima bi dosta bila jedna pobjeda u dvije utakmice.

Stipe Sokol je najmlađi igrač u rosteru Gorice, ali na svakoj utakmici u kojoj dobije minute upiše se u strijelce: „Dolazimo na nepoznat teren s manjim brojem igrača nego inače, ali nama imperativ ostaje isti – pobijediti i osvojiti prvo mjesto u našoj skupini” – rezolutan je bio mladi gorički centar.

Bože Radoš već ima jednu gostujuću pobjedu u Alpe Adria Kupu, a sada će pokušati doći do druge za redom: „Nakon utakmice u petak na večer protiv Osijeka. Imali smo dan odmora, a zatim smo se uputili na 12 satni put u Poljsku. K tome nam je Mate Kalajžić ostao doma zbog reprezentativnih obveza tako da sada imamo još skraćeniju rotaciju. Što se tiče Dabrowe Gornicze to je jedna ozbiljna ekipa koja osim domaćih igrača ima i nekoliko stranaca. Tu je i naš Josip Sobin kojeg dobro poznajemo s naših terena. Što je tu je, mi kao i svaku drugu utakmicu idemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti na kraju što će svijetliti na semaforu” – zaključio je trener Gorice.

Utakmica je na rasporedu  u ponedjeljak 22. studenog s početkom u 18 sati, a prijenos možete pratiti OVDJE.

 

Objava Bikovi protiv MKS-a iz Dabrowe Gornicze pojavila se prvi puta na Kronike Velike Gorice.